FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Špekulacije o promjenama menadžmenta francuskog Carrefoura

PARIZ, 24. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Dionice francuskogmaloprodajnog lanca Carrefoura poskupjele su u ponedjeljak 2,5 postopo objavi špekulacija u europskome tisku da jedna od obitelji u čijemje kompanija vlasništvu želi promjene u upravnom odboru.
PARIZ, 24. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Dionice francuskog maloprodajnog lanca Carrefoura poskupjele su u ponedjeljak 2,5 posto po objavi špekulacija u europskome tisku da jedna od obitelji u čijem je kompanija vlasništvu želi promjene u upravnom odboru.

Taj drugi po veličini u svijetu lanac maloprodaje ima problema s oživljavanjem prodaje na domaćem tržištu, gdje ostvaruje polovinu svojih ukupnih prihoda, zbog žestoke konkurencije. To je u neizvjesnost dovelo poziciju izvršnog predsjednika kompanije Daniela Bernarda.

Financial Times objavio je da bi promjene u menadžmentu mogle uključivati i odlazak čelnika europskih operacija Joela Saveusea. Sunday Telegraph tvrdi da bi bivši čelnik britanskog Marks and Spencera Luc Vandevelde mogao zasjesti na čelnu poziciju u Carrefouru.

Iz kompanije su odbili komentirati te špekulacije, no potvrdili su da je obitelj Halley, jedna od ključnih dioničara, povećala svoj udjel u kompaniji sa 11,43 na 13 posto. "Povećanje udjela Halley obitelji zanimljivo je. Čini se kao da si time žele stvoriti poziciju da potiču promjene", kazao je jedan londonski analitičar. Uz njih, veći dioničar je i obitelj March, sa 16 posto vlasništva.

Dionica Carrefoura od kraja 2000. izgubila je 40 posto svoje vrijednosti. Jače klizanje cijene spriječile su glasine o preuzimanju. Šuška se da su najveći svjetski lanac maloprodaje, američki Wal-Mart kao i najveći britanski Tesco bacili oko na tu francusku kompaniju.

Carrefour su u 1959. osnovale obitelji Fournier i Defforey, a kompanija je 1999. postala najveći europski lanac trgovina hranom kada je kupila Promodes, u vlasništvu Halleya i Duval-Lemonniera.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙