FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vijeće AZTN-a prihvatilo izmjene Zakona o državnim potporama

ZAGREB, 28. siječnja 2005. (Hina) - Vijeće za zaštitu tržišnognatjecanja prihvatilo je tekst izmjena i dopuna Zakona o državnimpotporama radi njegovog daljnjeg usklađivanja sa Sporazumom ostabilizaciji i pridruživanju i pravnom stečevinom Europske unije, teradi poboljšanja nekih zakonskih rješenja u svrhu njegove učinkovitijei operativnije primjene.
ZAGREB, 28. siječnja 2005. (Hina) - Vijeće za zaštitu tržišnog natjecanja prihvatilo je tekst izmjena i dopuna Zakona o državnim potporama radi njegovog daljnjeg usklađivanja sa Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju i pravnom stečevinom Europske unije, te radi poboljšanja nekih zakonskih rješenja u svrhu njegove učinkovitije i operativnije primjene.

U priopćenju Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) sa sjednice Vijeća održane u četvrtak 27. siječnja, Vijeće je dalo i suglasnost na Nacrt prijedloga odluke o pretvaranju potraživanja Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) u ulog u vukovarskom Borovu d.d., jer je riječ o državnim potporama za ublažavanje ili uklanjanje šteta prouzročenih ratnim okolnostima.

Vijeće je, među ostalim, na svojoj jučerašnjoj sjednici odlučilo da će zaključkom o nenadležnosti odbaciti zahtjev za davanje suglasnosti na Prijedlog odluke o pretvaranju potraživanja HFP-a u ulog u društvu Vupik d.d. iz Vukovara, kao i Prijedlog za financijsku konsolidaciju poslovanja slatinskog Duhana d.d., jer sukladno Zakonu o državnim potporama to nisu državne potpore poljoprivredi.

Također, donesena je i odluka kojom se daje suglasnost na Odluku o financijskoj i vlasničkoj konsolidaciji tvrtke Pakrac d.d., navodi AZTN.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙