FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Do kraja veljače RH i SCG ratificirat će sporazum o manjinama

BEOGRAD, 24. siječnja(Hina) - Sporazum o zaštiti manjina izmeđuHrvatske i Srbije i Crne Gore, parafiran za posjeta hrvatskogpremijera Ive Sanadera Beogradu krajem prošle godine, trebao bi bitiratificiran u Hrvatskom saboru i parlamentu državne zajednice SCG dokraja veljače, dogovoreno je u ponedjeljak u Beogradu na sastankuministra za ljudska i manjinska prava SCG Rasima Ljajića i pomoćnikaministra vanjskih poslova RH za manjine, iseljeništvo i useljeništvoSlavka Lebana.
BEOGRAD, 24. siječnja(Hina) - Sporazum o zaštiti manjina između Hrvatske i Srbije i Crne Gore, parafiran za posjeta hrvatskog premijera Ive Sanadera Beogradu krajem prošle godine, trebao bi biti ratificiran u Hrvatskom saboru i parlamentu državne zajednice SCG do kraja veljače, dogovoreno je u ponedjeljak u Beogradu na sastanku ministra za ljudska i manjinska prava SCG Rasima Ljajića i pomoćnika ministra vanjskih poslova RH za manjine, iseljeništvo i useljeništvo Slavka Lebana.

Kako je priopćeno iz Direkcije za informiranje Savjeta ministara SCG, uskoro bi trebala biti formirana mješovita komisija za pomoć manjinama, što bi trebalo unaprijediti suradnju dvije države u uzajamnoj zaštiti manjina.

Tu mješovitu komisiju činili bi predstavnici ministarstava iz SCG i Hrvatske, kao i predstavnici manjina iz obje zemlje.

Pomoćnik ministra za vanjske poslove RH u ponedjeljak se u Beogradu sastao i s šefom misije OESS-a Mauriziom Massarijem, a u utorak će se, kako je najavljeno, u Subotici susresti s predstavnicima hrvatske nacionalne zajednice u Srbiji i Crnoj Gori.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙