FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Croatia Cup: Hrvatska - SCG 33:31

RIJEKA, 15. siječnja (Hina) - Hrvatska rukometna reprezentacijapobjednik je Croatia Cupa, što se održao u Rovinju i Rijeci. Uzavršnom ogledu olimpijski pobjednici i svjetski prvaci su pobijediliSrbiju i Crnu Goru 33:31 (19:15).
RIJEKA, 15. siječnja (Hina) - Hrvatska rukometna reprezentacija pobjednik je Croatia Cupa, što se održao u Rovinju i Rijeci. U završnom ogledu olimpijski pobjednici i svjetski prvaci su pobijedili Srbiju i Crnu Goru 33:31 (19:15).

Rijeka - dvorana Mladosti. Suci: Marijan i Dragan Načevski (Makedonija)

HRVATSKA: Šola, Losert, Blažićko, Kaleb 3, Šprem 2, Pongračić, Džomba 7, Zrnić, Horvat, Vori 2, Jeftić, Lacković 6, Dominiković, Bilić, Vuković, Čale, Blažević, Balić 1, Goluža 3 (3), Špoljarić, Metličić 9, Buntić

SRBIJA I CRNA GORA: Šterbik, Šarić, Kojić 1, Nikčević, Suđum 5 (1), Milosavljević 6 (3), Nikolić 2, Đurković 1, Toskić, Krivokapić 5 (1), Eklemivić, Đukanović 1, Stojanović 5, Anđelković, Muratović 4, Petrić 2

ISKLJUČENJA: Hrvatska - 10 minuta, SCG - 16 minuta

SEDMERCI: Hrvatska 3/4, SCG 5/6

Hrvatski rukometaši upisali su i treću pobjedu na pripremama za nastup na Svjetskom prvenstvu, što 23. siječnja počinje u Tunisu. Nakon pobjede protiv Slovenije, hrvatska vrsta je ubilježila i dva trijumfa na Croatia Cupu - protiv Tunisa i protiv Srbije i Crne Gore. Prvih 20 minuta utakmice protiv SCG bio je uvjerljivo najbolji dio igre u sva tri ogleda. Odabranici izbornika Line Červara igrali su dostojno olimpijskih pobjednika i svjetskih prvaka. Razigrano i brzo u napadu, te čvrsto u obrani, tek vratari nisu bili previše raspoloženi. Od prve minute naši su igrači bili u vodstvo. U pojedinim trenucima imali smo i sedam pogodaka prednosti (17:10). Vidjelo se da je Červar smanjio intenzitet treninga (sa dva na jedan dnevno), pa su igrači imali mnogo više svježine. No snažan ritam počeo je padati u završnici prvog poluvremena. U posljednjih osam minuta Hrvatska je postigla tek dva pogotka, a njezin suparnik 5, pa se na poluvrijeme otišlo rezultatom 19:15. U nastavku utakmice SCG je nastavio pritisak i vodstvo naše momčadi se počelo topiti. U drugom poluvremenu čak devet puta igrači SCG su došli na minus 1, a pet minuta prije kraja utakmice uspjeli su izjednačiti rezultat (30:30). Međutim, hrvatski rukometaši su nebrojeno puta pokazali kako su pravi majstori neizvjesnih završnica, pa su i ovga puta uspjeli izvući pobjedu. odlični su bili Šola (11 obrane), te Metličić (9 pogodaka) i Džomba (7 pogodaka).

Bila je to prva pobjeda hrvatske vrste protiv reprezentacije Srbije i Crne Gore od hrvatske neovisnosti. U dosadašnja tri ogleda upisali smo tri poraza.

Nakon utakmice u Rijeci hrvatski reprezentativci su dobili dva dana odmora, nakon čega odlaze u Tunis, gdje će Hrvatska odigrati još dvije prijateljske utakmice (Tunis, Švicarska).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙