FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rast dobiti Siemensa; bez rješenja za poslovanje s mobilnim telefonima

MUENCHEN, 27. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Njemački inženjerski divSiemens u četvrtak je izvijestio o dobiti u zadnja tri mjeseca 2004.koja je nadmašila očekivanja analitičara, no nije iznio rješenje zasvoje teškoćama pogođeno poslovanje s mobilnim telefonima.
MUENCHEN, 27. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Njemački inženjerski div Siemens u četvrtak je izvijestio o dobiti u zadnja tri mjeseca 2004. koja je nadmašila očekivanja analitičara, no nije iznio rješenje za svoje teškoćama pogođeno poslovanje s mobilnim telefonima.

U ovoj fiskalnoj godini, kako navodi u svojem priopćenju, Siemens očekuje veći rast prihoda nego u prošloj, što će ovisiti o kretanju tečaja eura prema dolaru na svjetskom tržištu.

"Usmjeravamo sve svoje napore prema ostvarivanju veće dobiti u sadašnjoj fiskalnoj godini", kazao je izvršni direktor na odlasku Heinrich von Pierer o zaradama u fiskalnoj 2004/2005.

Operativna dobit u razdoblju od listopada do prosinca uvećana je pet posto, na 1,43 milijardi eura, u skladu s najvišim očekivanjima tržišta. Istodobno, neto dobit porasla je za 38 posto, premašivši milijardu eura, što je nadmašilo i najoptimističnije tržišne procjene.

No zarada tijekom toga tromjesečja bila je pogođena gubitkom u posrnulom dijelu poslovanja s mobilnim telefonima u visini 143 milijuna eura. U svojem priopćenju čelnik Siemensa na odlasku Pierer kazao je da konkretno rješenje za taj dio poslovanja nije spremno za predstavljanje.

Prihodi skupine Siemens u tom su tromjesečnom razdoblju smanjeni jedan posto, na 18,17 milijardi eura, što je ispod očekivanja tržišta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙