FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ivan Pavao II.: Apstinencija i vjernost u borbi protiv AIDS-a

VATIKAN , 22. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Borba protiv AIDS-a sastojise u prevenciji i "ispravnim prakticiranjem spolnosti kojapodrazumijeva čednost i vjernost", naglasio je u subotu papa IvanPavao II, nekoliko dana nakon polemike o korištenju prezervativa uborbi protiv te bolesti.
VATIKAN , 22. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Borba protiv AIDS-a sastoji se u prevenciji i "ispravnim prakticiranjem spolnosti koja podrazumijeva čednost i vjernost", naglasio je u subotu papa Ivan Pavao II, nekoliko dana nakon polemike o korištenju prezervativa u borbi protiv te bolesti.

Primivši vjerodajnice nove veleposlanice Nizozemske u Svetoj Stolici Monique Frank, Papa je podsjetio na ulogu njezine zemlje u pomoći "narodima jako izloženim pandemijama, poput AIDS-a, bolesti koja se tako brzo proširila u Africi i izazvala brojne žrtve".

"Sveta Stolica smatra da je u borbi protiv te bolesti prije svega potrebno pojačati prevenciju, posebice ukazivanjem na poštivanje svetosti ljudskog života i ispravnim odnosima, koji podrazumijevaju čednost i vjernost", dodao je Papa, prema tekstu njegovog govora kojeg je objavio Vatikan.

Tim je govorim Papa potvrdio da nema nikakve promjene u crkvenom stajalištu o upotrebi prezervativa, nakon kratkotrajne ovotjedne polemike izazvane riječima glasnogovornika španjolske biskupske konferencije "da kondom ima svoje mjesto u prevenciji AIDS-a".

I španjolska je Katolička crkva brzo povukla tu izjavu i objavila da ne preporuča uporabu prezervativa, kojeg smatra kontracepcijskim sredstvom, i naglasila da nije promijenila doktrinu o tom pitanju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙