FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mark Thatcher priznao sudjelovanje u udaru u Ekvatorijalnoj Gvineji

CAPE TOWN, 13. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - U sklopu dogovora kojiće ga poštedjeti zatvora, sin bivše britanske premijerke MargaretThatcher priznao je u četvrtak krivnju za sudjelovanje u neuspješnomdržavnom udaru u Ekvatorijalnoj Gvineji.
CAPE TOWN, 13. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - U sklopu dogovora koji će ga poštedjeti zatvora, sin bivše britanske premijerke Margaret Thatcher priznao je u četvrtak krivnju za sudjelovanje u neuspješnom državnom udaru u Ekvatorijalnoj Gvineji.

Visoki sud u Cape Townu pristao je na dogovor s Markom Thatcherom i kaznio ga četverogodišnjom uvjetnom zatvorskom kaznom i globom od pola milijuna dolara ili južnoafričkim zatvorom na pet godina.

"Nijedna mi cijena nije previsoka da ponovno budem s obitelji i siguran sam da svi vi koji ste muževi i očevi to razumijete", rekao je Thatcher na sudskome stubištu.

Bivšoj britanskoj premijerki Margaret Thatcher "pao je kamen sa srca" nakon dogovora koji su postigli njezin sin i sud Južnoafričke Republike, priopćio je u srijedu službeni predstavnik Thatcherove.

"Laknulo joj je jer su se stvari sredile i jer dolazi kraj brigama koje su je morile zadnjih mjeseci", izjavio je službeni predstavnik.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙