FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uspjesi filma TU u Njemačkoj i Americi

ZAGREB, 19. siječnja 2005. (Hina) - Višestruko nagrađivan film TUredatelja Zrinka Ogreste u proizvodnji zagrebačkoga Interfilma iHrvatske televizije sjajno je primljen u njemačkim kinima.
ZAGREB, 19. siječnja 2005. (Hina) - Višestruko nagrađivan film TU redatelja Zrinka Ogreste u proizvodnji zagrebačkoga Interfilma i Hrvatske televizije sjajno je primljen u njemačkim kinima.

Film se upravo, kako je danas izvijestio Interfilm, prikazuje u berlinskim kinodvoranama i prate ga mnogobrojne izvrsne kritike tamošnjih medija.

Kritičar Berliner Zeitunga Jan Brachmann film drži dubokim i plodonosinm, ističe kako Ogresti treba malo minuta kako bi izrekao puno, a njegovu umjetničku preciznost i točnost uspoređuje s Čehovljevim kratkim pričama, Turgenjevljeim "Pjesmama u prozi" i Bergmanovim "Divljim jagodama".

Bert Rebhandl, kritičar berlinskog TIP Magazina, smatra film osobito vrijednim i preporučuje ga za gledanje izdvajajući dramaturgiju, ugođaj i njegovu značenjsku razinu.

Osim u Berlinu film TU prikazat će kina diljem Njemačke.

Istodobno nakon pobjede i Nagrade "Krzysztofa Kieslowskog" na 27. međunarodnom filmskom festivalu u Denveru film se uspješno prikazuje po Americi.

Već je prikazan na festivalu u Mill Velleyu, a uskoro će biti predstavljen i na festivalima u Portlandu, Clevelandu, Tibournu i Annapolisu.

(Hina) pp/xmc ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙