FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kina prihvatila njemačku tehnologiju za magnetsku prugu

PEKING, 26. siječnja 2005. (Hina/Dpa) - Kina je odobrila upotrebunjemačke tehnologije za proširenje prve svjetske komercijalne pruge nabazi magnetske levitacije (maglev), u što će uložiti 3,6 milijardidolara, objavila je kineska novinska agencija.
PEKING, 26. siječnja 2005. (Hina/Dpa) - Kina je odobrila upotrebu njemačke tehnologije za proširenje prve svjetske komercijalne pruge na bazi magnetske levitacije (maglev), u što će uložiti 3,6 milijardi dolara, objavila je kineska novinska agencija.

Tim proširenjem bit će dovršena 170 kilometara duga pruga između Šangaja i Hangzhoua. Koristit će se tehnologija njemačkog konzorcija Transrapid, kojeg vode Siemens i ThyssenKrupp. Projekt proširenja pruge zajednički će financirati kineska vlada i lokalne vlasti.

Transrapid je osigurao tehnologiju i za već postojećih 30 kilometara pruge vrijedne milijardu dolara, koja vodi prema šangajskoj zrakoplovnoj luci Pudong.

Inženjeri kažu da će maglev pruga smanjiti trajanje putovanja između Pudonga i Hangzhoua s tri sata na samo 26 minuta. Izgradnja će početi ove godine, a njezino dovršenje očekuje se do 2009. Po riječima voditelja kineske inženjerske akademije Xu Kuangdia, Kina preferira njemačku tehnologiju jer je jeftinija od slične japanske tehnologije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙