FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HŽ: zbog radova neće voziti nagibni vlakovi Zagreb-Split

ZAGREB, 12. siječnja 2005. (Hina) - Zbog nastavka radova na izvođenjukapitalnog remonta pruge Oštarije - Knin - Split ponovno se uvodiprivremena regulacija prometa vlakova na relaciji Zagreb - Split -Zagreb, pa od 17. siječnja ove godine privremeno prestaju vozitinagibni vlakovi na toj relaciji, izvijestile su danas Hrvatskeželjeznice (HŽ).
ZAGREB, 12. siječnja 2005. (Hina) - Zbog nastavka radova na izvođenju kapitalnog remonta pruge Oštarije - Knin - Split ponovno se uvodi privremena regulacija prometa vlakova na relaciji Zagreb - Split - Zagreb, pa od 17. siječnja ove godine privremeno prestaju voziti nagibni vlakovi na toj relaciji, izvijestile su danas Hrvatske željeznice (HŽ).

Ponovno uspostavljanje redovitog prometa nagibnih vlakova na toj relaciji planirano je sredinom lipnja 2005.

HŽ 17. siječnja 2005. nastavlja radove na obnovi ličke pruge koji će trajati do kraja lipnja 2005. U tom razdoblju neće voziti nagibni dnevni vlakovi nego do daljnjega samo jedan par noćnih putničkih vlakova koji će u svom sastavu imati vagone 2. razreda, vagon za spavanje i vagon za prijevoz automobila. Noću će voziti i teretni vlakovi za potrebe dalmatinskih luka.

Tijekom dana pruga Oštarije - Split bit će zatvorena za promet jer će se obavljati radovi na prespajanju u jednu trasu novoizgrađenih dionica pruge, na građevinskoj rekonstrukciji dionice Perušić - Gračac te na ugradnji opreme potrebne za osiguranje pruge i kolodvora duž cijele pruge.

Oprema za osiguranje plaća se iz kredita Ferrostala za koji je jamstvo dala hrvatska Vlada, a radovi se plaćaju vlastitim sredstvima HŽ-a. U ovoj godini planira se u obnovu ličke pruge utrošiti ukupno 370 milijuna kuna, priopćeno je..

Lička pruga neće biti potpuno modernizirana do lipnja ove godine. Razina dovršenih radova na remontu, rekonstrukciji i osiguranju pruge dozvoljavat će tijekom ljeta vozno vrijeme nagibnoga vlaka između Zagreba i Splita od 5 sati i 20 minuta, za razliku od 5 sati i 40 minuta, koliko je vlak vozio tijekom prosinca 2004. i siječnja 2005. Završetak svih radova očekuje se 2007. i tada se može očekivati planirano vozno vrijeme vlakova od 5 sati.

Nagibni vlakovi voze i dalje na relacijama Zagreb - Rijeka - Zagreb, Čakovec - Zagreb - Čakovec, Osijek - Zagreb - Osijek. Od 17. siječnja 2005. garniture koje su do tada vozile prema Splitu, vozit će prema potrebi kao pojačanje vlaka IC "Slavonija" na relaciji Osijek - Zagreb - Osijek, prema Rijeci te po potrebi kao posebni vlakovi, izvijestio je HŽ.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙