FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenija: Šengenska granica posvađala ministra i direktora policije

LJUBLJANA,13. siječnja(Hina) - Dodatno zapošljavanje policajaca nagranici prema Hrvatskoj jedan je od razloga najnovijeg razmimoilaženjaslovenskog ministra unutarnjih poslova Dragutina Mateta i direktorapolicije Darka Anželja.
LJUBLJANA,13. siječnja(Hina) - Dodatno zapošljavanje policajaca na granici prema Hrvatskoj jedan je od razloga najnovijeg razmimoilaženja slovenskog ministra unutarnjih poslova Dragutina Mateta i direktora policije Darka Anželja.

Anželj je u četvrtak na konferenciji za novinare izjavio da je od ministra dobio usmeni, ali ne i pismeni nalog da zaustavi zapošljavanje policije zadužene za šengensku granicu prema Hrvatskoj.

Prestanak zapošljavanja šengenske policije postavio bi pitanje odgovornosti zašto se šengenski nadzor prema Hrvatskoj ne izvodi, i to upravo u vrijeme kada će Europska unija evaluirati spremnost Slovenije za takvu kontrolu, ocijenio je Anželj.

Matet je prilikom preuzimanja položaja ministra u Janšinoj vladi najavio da bi zbog smanjenja visokih troškova neke poslove šengenske kontrole prema Hrvatskoj mogli preuzeti pripadnici vojske koji bi granicu kontrolirali nenaoružani.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙