FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Chirac otvorio memorijalni centar holokausta u Parizu

PARIZ, 25. siječnja 2005. (Hina/dpa) - U Francuskoj nema mjestaantisemitizmu, koji je "perverzija koja ubija", izjavio je u utorakfrancuski predsjednik Jacques Chirac na otvaranju novog memorijalnogcentra za žrtve holokausta u Parizu.
PARIZ, 25. siječnja 2005. (Hina/dpa) - U Francuskoj nema mjesta antisemitizmu, koji je "perverzija koja ubija", izjavio je u utorak francuski predsjednik Jacques Chirac na otvaranju novog memorijalnog centra za žrtve holokausta u Parizu.

"Želim još jednom naglasiti da u Francuskoj nema mjesta antisemitizmu ... antisemitizam nije opcija. To je perverzija, perverzija koja ubija", istaknuo je Chirac.

Francuski predsjednik osvrnuo se i na francusku suradnju s nacističkim okupatorima i njihovoj ulozi u deportaciji 76.000 židova kojima je spomenik posvećen.

"Ne zaboravljam mračni dio naše povijesti. Francuska mora biti svjesna svoje odgovornosti. Naša dužnost je da učinimo sve kako bismo ostali odani humanističkom naslijeđu koje smo izdali", naglasio je francuski predsjednik.

Muzej, smješten u središtu židovske četvrti u Parizu, sastoji se od zidova s ispisanim imenima 76.000 francuskih židova, od kojih 11.000 djece, koji su između 1942. i 1944. godine deportirani u nacističke koncentracijske logore.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙