FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iran spreman na razgovore sa SAD-om, ali bez preduvjeta

TEHERAN, 24. siječnja 2005. (Hina/DPA) - Glasnogovornik iranske vlade uponedjeljak je priopćio da je Iran spreman na razgovore sa SAD-om osvojem nuklearnom programu ali bez preduvjeta, izvijestila je iranskaagencija ISNA.
TEHERAN, 24. siječnja 2005. (Hina/DPA) - Glasnogovornik iranske vlade u ponedjeljak je priopćio da je Iran spreman na razgovore sa SAD-om o svojem nuklearnom programu ali bez preduvjeta, izvijestila je iranska agencija ISNA.

"Ako SAD neće postavljati preduvjete i prihvati miroljubiv pristup onda ćemo razmotriti nastavak razgovora. No ako će nam prijetiti, mi ćemo reagirati u skladu s tim", rekao je glasnogovornik Abdulah Ramezanzadeh.

SAD je optužio Iran da razvija oružja za masovno uništavanje te da potkopava njegove napore u Iraku.

Ramezanzadeh je izjavio da je Iran postupao u koordinaciji s Međunarodnom agenciju za atomsku energiju (IAEA) te da nije radio na tajnim nuklearnim programima.

"Jedini razlog ovih prijetnji su jalova nastojanja Washingtona da potkopa naše razgovore s Europskom unijom", rekao je Ramezanzadeh.

Europska unija nastoji pregovorima postići sporazum s Teheranom po kojem bi Iran pristao na provjere njegova nuklearnog programa koji bi bio ograničen na uporabu za svrhe koje nisu vojne.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙