FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hatami: Mali su izgledi da SAD napadne Iran

UGANDA-SAD-IRANHatami: Mali su izgledi da SAD napadne Iran Iran je u četvrtakpriopćio kako vjeruje da su izgledi za američki vojni napad na tuzemlju veoma niski jer su američke snage zauzete drugdje.

KAMPALA, 20. siječnja 2005.(Hina/Reuters) -

Iran je u četvrtak priopćio kako vjeruje da su izgledi za američki vojni napad na tu zemlju veoma niski jer su američke snage zauzete drugdje.

"Ne mislim da bi Amerikanci učinili takvu ludost da izvedu vojne napade na Iran", rekao je za posjeta Ugandi iranski predsjednik Mohammad Hatami na državnome radiju.

"Vjerujemo da je vjerojatnost američkoga napada na Iran veoma niska, jer su oni angažirani na drugim mjestima", rekao je.

Prema njegovim riječima, Iran bi se u svakom slučaju branio od napada Amerike koju je opisao kao "ne dovoljno mudru" da shvati implikacije vlastitih postupaka.

"Pokuša li bilo koja zemlja invaziju na našu zemlju, mi smo se kadri braniti", rekao je Hatami na konferenciji za novinare. "SAD je mnogo puta pokazao da nije dovoljno mudar za razmišljanje o budućnosti i o implikacijama vlastitih postupaka".

Hatami je odgovorio na pitanje o članku u New Yorkeru prema kojemu Sjedinjene Države provode tajna izviđanja u Iranu kako bi identificirali potencijalne nuklearne, kemijske i raketne mete.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙