FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izrael: Iranci će uskoro biti u stanju proizvesti atomsku bombu

TEL AVIV/JERUZALEM , 24. siječnja 2005. (Hina/dpa) - Drugi čovjekizraelske vlade, laburist Shimon Peres u ponedjeljak je tijekomrazgovora s novinarom izraelskog vojnog radija pozvao svijet da seangažira protiv nuklearne opcije Irana, a direktor Mossada Meir Dagančlanove izraelskog parlamenta upozorio je kako strahuje da bi Iranuskoro mogao biti u stanju proizvesti atomsku bombu, bez pomoćistranih zemalja, prenosi agencija dpa.
TEL AVIV/JERUZALEM , 24. siječnja 2005. (Hina/dpa) - Drugi čovjek izraelske vlade, laburist Shimon Peres u ponedjeljak je tijekom razgovora s novinarom izraelskog vojnog radija pozvao svijet da se angažira protiv nuklearne opcije Irana, a direktor Mossada Meir Dagan članove izraelskog parlamenta upozorio je kako strahuje da bi Iran uskoro mogao biti u stanju proizvesti atomsku bombu, bez pomoći stranih zemalja, prenosi agencija dpa.

"Iran je postao žarište svih opasnosti na Bliskom istoku. Ovaj se problem tiče cijele međunarodne zajednice, a ne samo Izraela", rekao je Peres.

"Amerikanci najprije žele primijeniti diplomatski put te ekonomski pritisak da bi uvjerile Teheran kako nije potrebno posjedovati nuklearno oružje. Oni ne isključuju vojnu opciju, no to je njihova odluka", smatra Peres.

Direktor Mossada Meir Dagan u ponedjeljak je pred članovima izraelskog parlamenta rekao kako smatra da bi Iran vrlo skoro mogao doći do točke s koje više nema povratka, nakon čega će ta zemlja biti u stanju proizvoditi obogaćeni uran koji je potreban za proizvodnju atomske bombe i više neće trebati pomoć izvana, izvijestio je France presse.

Dagan je optužio međunarodnu zajednicu da ne čini dovoljno kako bi spriječila razvoj iranskog nuklearnog programa.

Njemački kancelar Gerhard Schroeder u ponedjeljak je kazao da se protivi uporabi vojne sile protiv Irana zbog navodnog iranskkog nuklearnog programa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙