FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iran optužuje SAD da želi potkopati dijalog s EU-om

TEHERAN, 19. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Službeni Teheran u srijeduje optužio Washington da želi podrovati diplomatski dijalog koji je utijeku s Europskom unijom o nuklearnom oružju, podsjećajući na svečešće glasine o mogućem napadu na iranske ciljeve, te je upozorio daće reagirati "vrlo odlučno".
TEHERAN, 19. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Službeni Teheran u srijedu je optužio Washington da želi podrovati diplomatski dijalog koji je u tijeku s Europskom unijom o nuklearnom oružju, podsjećajući na sve češće glasine o mogućem napadu na iranske ciljeve, te je upozorio da će reagirati "vrlo odlučno".

Cilj nedavnih izjava djelatnika Busheve administracije i nagađanja o mogućem napadu na Iran "je potkopati konstruktivne razgovore što ih vode predstavnici EU-a i Irana o nuklearnom naoružanju, na način da se javno iznese kako oni nisu uspješni", rekao je glasnogovornik iranskog ministarstva vanjskih poslova Hamid Reza Assefi.

"Iran će odlučno odgovoriti na takve optužbe oslanjajući se na veliku potporu svojeg naroda, diplomatski angažman i snažan vojni potencijal", rekao je Assefi u trenutku kada se mogućnost američkih vojnih akcija na iranske ciljeve spominje sve češće.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙