FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Velik dio Europe pod snijegom

PARIZ, 24. siječnja 2005. (Hina/AFP) - U većem dijelu Europe uponedjeljak je padao snijeg i izazvao velike smetnje u prometu, dok uplaninskim predjelima prijete lavine, javljaju agencije.
PARIZ, 24. siječnja 2005. (Hina/AFP) - U većem dijelu Europe u ponedjeljak je padao snijeg i izazvao velike smetnje u prometu, dok u planinskim predjelima prijete lavine, javljaju agencije.

U čitavom području Francuske padaju jake snježne oborine, a snijeg je iznenadio i vozače u u Belgiji, Luksemburgu, Nizozemskoj i Njemačkoj, gdje je zbog leda bilo puno nesreća.

U Velikoj Britaniji su također zabilježene jake snježne padaline.

U Turskoj gdje od subote pada snijeg, bilo je puno nesreća i zatvorene su brojne ceste, a poremećen je i zračni promet. Jedan 60-godišnjak je poginuo pri padu na ledu.

U Švicarskoj je međunarodna zračna luka Ženeva-Cointrin bila zatvorena nekoliko sati, a zatvorene su i neke željeznice linije.

U Švicarskoj je lavina odnijela dva kanadska surfera u Crans-Montani koje su u ponedjeljak i dalje smatrali nestalima, dok su u Austriji ovog vikenda poginula tri skijaša. U Tirolu je pokrenuta uzbuna 3. stupnja (od 5 postojećih).

U Španjolskoj i Portugalu je također zabilježena neuobičajena hladnoća, a Češka je prohodna nakon što je ovog vikenda bila zatrapana snijegom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙