FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uhićeno deset Dinamovih navijača, za petoricom se traga

ZAGREB, 24. siječnja 2005. (Hina) - Zagrebačka policija uhitila jedeset navijača Dinama za koje se sumnja da su kod stadiona uMaksimiru, nakon prosvjeda zbog odlaska Nike Kranjčara u Hajduk, jučernapali i lakše ozlijedili dvojicu policajaca te demolirali i prevrnulinjihov službeni automobil.
ZAGREB, 24. siječnja 2005. (Hina) - Zagrebačka policija uhitila je deset navijača Dinama za koje se sumnja da su kod stadiona u Maksimiru, nakon prosvjeda zbog odlaska Nike Kranjčara u Hajduk, jučer napali i lakše ozlijedili dvojicu policajaca te demolirali i prevrnuli njihov službeni automobil.

Uhićeni će danas biti privedeni sucu za prekršaje zbog remećenja javnog reda i mira, nakon čega će se nad njima provesti i kriminalistička obrada zbog sumnje da su počinili kaznena djela napada na ovlaštenu službenu osobu, nasilničkog ponašanja te uništenja i oštećenja tuđe stvari, izvijestila je glasnogovornica zagrebačke policije Gordana Vulama. Dodala je da policija ima pouzdane podatke o još petorici navijača koji su sudjelovali u neredima. "Za njima se traga i očekujemo da ćemo ih do kraja dana pronaći", kazala je Vulama.

Identitet uhićenih, koji su u dobi od 22 do 33 godine, nije željela otkriti, no tvrdi da su sedmorica od ranije poznata po napadima na policajce i nasilničkom ponašanju, a trojica po raznim prekršajima.

Zamjenik načelnika zagrebačke policije Dubravko Novak najavio je da će, zbog sve učestalijih izgreda navijača, policija ubuduće striktno provoditi odredbe Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima koje joj omogućuju, primjerice, da u slučaju paljenja baklji, tzv. bengalki može prekinuti utakmicu i isprazniti stadion.

Prema policijskom izviješću, oko 100-tinjak navijača Dinama - Bad Blue Boysa - okupilo se jučer oko 12 sati kod zapadne tribine nogometnog stadiona u Maksimiru. U policiji kažu da su na okupljanje i sastanak s direktorom Dinama pozvani preko internet adrese www.badblueboys.hr. Nakon sastanka 20-tak navijača s direktorom Dinama, predsjednik udruge navijača ukratko je prenio zaključke sastanka s direktorom kluba. U policiji kažu da je potom došlo do negodovanja navijača, psovanja, vrijeđanja i paljenja baklji, zbog čega je zatražena policijska intervencija.

Oko 13 sati policijsku ophodnju u "fiat puntu" okružila je veća skupina navijača i počela ih vrijeđati, a 20-ak navijača je rukama i nogama udaralo po automobilu, nakon čega su drvenim palicama i metalnim polugama razbili stakla. Jedan od počinitelja je bacio kantu za smeće kroz vjetrobransko staklo, nakon čega su dvojica policajaca izašla iz automobila koji su huligani potom prevrnuli na desnu bočnu stranu, kažu u policiji. Nedugo zatim u pomoć kolegama stiglo je šest policajaca iz Maksimirske policijske postaje, a jedan od njih je iz pištolja ispalio dva hica u zrak zbog, kako kažu u policiji, signaliziranja i traženja pomoći. Huligani su se odmah razbježali, no policajci su prvo uspjeli uhvatiti petoricu, a kasnije i još petoricu navijača za koje se sumnja da su sudjelovali u napadu na policajce.

U policiji kažu da su njihove kolege napadnute bez razloga te da je navijače zasmetala pojava policije kod stadiona.

U neredima je lakše u leđa i nadlakticu ozlijeđen 23-godišnji policajac koji je napadnut metalnom polugom. Njemu je liječnička pomoć pružena u KBC Zagreb, dok je njegov 36-godišnji kolega, također lakše ozlijeđen, odbio liječničku pomoć.

U policiji kažu da nitko od navijača nije ozlijeđen.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙