FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nizozemska: Ajax ne želi više biti židovski klub

HAAG, 11. siječnja (Hina/dpa) - Predsjednik nizozemskog nogometnogvelikana Ajaxa John Jaakke izrazio je u tamošnjim medijima kako biželio da klub na čijemu je čelu izgubi oznaku židovskog.
HAAG, 11. siječnja (Hina/dpa) - Predsjednik nizozemskog nogometnog velikana Ajaxa John Jaakke izrazio je u tamošnjim medijima kako bi želio da klub na čijemu je čelu izgubi oznaku židovskog.

Kao razlog te želje Jaakke je naveo mogućnost antisemitskog skandiranja Ajaxovim igračima od strane suparničkih navijača.

Ajax je 1900. godine osnovan kao židovski klub, ali danas ima malo veze sa židovstvom iako neki navijači na tribine dolaze s izraelskim zastavama i šalovima s istaknutom Davidovom zvijezdom.

"Naši navijači koji su židovi mogli bi se naći u opasnosti. Trebali bismo odstraniti bilo kakvu mogućnost sukoba", stoji u Jaakkeovoj izjavi.

U nekoliko su navrata navijači suparničkih momčadi u Nizozemskoj, na skandiranje Ajaxovih navijača "Tko ne skače, nije židov", odgovorili skandiranjem u znak podrške radikalnoj palestinskoj organizaciji Hamas.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙