FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Vijetnamu 17 smrtnih kazni za trgovce droge

HANOI, 24. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Vijetnamski sud Ho Ši Minaosudio je u ponedjeljak 17 osoba a smrt, a još 10 na doživotnu kaznuzavora u dosad najvećem procesu protiv trgovaca drogom, objavili susudski izvori u Hanoju.
HANOI, 24. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Vijetnamski sud Ho Ši Mina osudio je u ponedjeljak 17 osoba a smrt, a još 10 na doživotnu kaznu zavora u dosad najvećem procesu protiv trgovaca drogom, objavili su sudski izvori u Hanoju.

Vijetnam, važna karika u lancu krijumčara heroina iz tzv. zlatnog trokuta, regije koja pokriva dio Laosa, Tajlanda i Mianmara i spada među najveće proizvođače opijumskog maka, pojačao je svoju borbu protiv narko-dealera kao dio velike kampanje protiv "društvenog zla".

Među trgovcima drogom osuđenim na smrt su i dva bivša policajca, pripadnika odjela za suzbijanje trgovine narkoticima, iz pokrajine Nghe An koja graniči s Laosom.

U dosad najveće narko-procesu u Vijetnamu, 29 optuženika sud je proglasio krivim zbog preprodaje više od 800 kg heroina tijekom zadnjih 5 godina.

Trgovanje količinama heroina većim od 600 grama u Vijetnamu se kažnjava smrtnom kaznom strijeljanjem.

Prošle godine je najmanje 115 osoba osuđeno na smrt, a 82 su pogubljene, prema podacima iz lokalnim novina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙