FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kažnjeni članovi Pučke stranke za granični izgred na Plovaniji

UMAG,11. siječnja 2005. (Hina) - Odlukom Prekršajnog suda u Umagu 12slovenskih državljana koji su 22. rujna prošle godine izazvali izgredna graničnom prijelazu Plovaniji morat će platiti novčanu kaznu odukupno 19.000 kuna.
UMAG,11. siječnja 2005. (Hina) - Odlukom Prekršajnog suda u Umagu 12 slovenskih državljana koji su 22. rujna prošle godine izazvali izgred na graničnom prijelazu Plovaniji morat će platiti novčanu kaznu od ukupno 19.000 kuna.

Riječ je o izgredu na graničnom prijelazu Plovaniji, koji su članovi Slovenske pučke stranke izazvali uoči slovenskih parlamentarnih izbora i kad je intervenirala hrvatska policija.

Slovensko Ministarstvo pravosuđa odbilo je proslijediti prekršajni nalog umaškoga Prekršajnog suda jer, kako stoji u obrazloženju, drže da je "izgred izazvala hrvatska strana". Međutim sud je u međuvremenu uspio nalog dostaviti poštom i primili su ga svi ga okrivljenici, osim jednoga.

Kako se navodi u današnjem priopćenju za javnost tog suda, budući da u roku od osam dana nakon primitka naloga okrivljenici nisu uložili žalbe, nalog Prekršajnog suda postao je pravomoćan. Prema tome braća Janez i Marijan Podobnik za prekršaje ilegalnog ulaska u Hrvatsku, odbijanja da policiji pokažu osobne iskaznice i zbog toga što ih nisu ni imali morat će platiti novčanu kaznu od po 2500 kuna. Ako ne plate kaznu, navodi se u priopćenju, braća Podobnik morat će na izdržavanje zatvorske kazne od devet dana. Od preostalih deset prekršitelja četvorica bi trebali platiti kaznu od po 2000 kuna ili će na izdržavanje zatvorske kazne od sedam dana, a šestorica će, ne plate li kaznu od po 1000 kuna, biti zatvorena četiri dana.

Prije izgreda iz rujna prošle godine dogodio se izgred 20. kolovoza iste godine kad su tri slovenska državljanina kontroverznom Jošku Jorasu pomagala iskrcati i prenijeti drvnu građu do njegove kuće, izbjegavajući nadzor hrvatske granične policije. Odlukom umaškog Prekršajnog suda dvojica su bila novčano kažnjena po tisuću kuna, a trećem je izrečena mjera upozorenja.

(Hina) xdspo yvkn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙