FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: otkriveno gotovo 10 kg marihuane

OSIJEK, 20. siječnja 2005.(Hina) - Policija je uhitila 19-godišnjeghrvatskog državljanina s osječkog područja pod sumnjom da je počiniokažnjivo djelo zlouporabe droga, a pretragom doma njegovih roditeljapronašla je 9,941 kilogram marihuane, izvijestila je danasosječko-baranjska Policijska uprava.
OSIJEK, 20. siječnja 2005.(Hina) - Policija je uhitila 19-godišnjeg hrvatskog državljanina s osječkog područja pod sumnjom da je počinio kažnjivo djelo zlouporabe droga, a pretragom doma njegovih roditelja pronašla je 9,941 kilogram marihuane, izvijestila je danas osječko-baranjska Policijska uprava.

To je jedna od najvećih zapljena zadnjih godina i više nego dvostruko nadmašuje količinu od 4,053 kg marihuane zaplijenjene 2004. na tom području, kazao je na konferenciji za novinare načelnik Odjela organiziranog kriminala PU-a Dario Dasović.

Dodao je kako je u Osječko-baranjskoj županiji prošle godine zaplijenjeno ukupno 5,227 kg marihuane.

Napomenuo je kako je riječ o osobi poznatoj policiji i po drugim kažnjivim djelima, ali da se taj slučaj za sada ne povezuje sa skupinom od devet osoba, koje su jučer osumnjičene za preprodaju droge.

Kriminalističkom obradbom utvrđeno je da je droga nabavljena po cijeni od 1500 kuna za kilogram te da se trebala preprodati za 3500 kuna za kg, a podrijetlo droge za sada nije poznato, rekao je Dasović.

Načelnik Ureda načelnika PU-a Stipo Rimac kazao je kako je zapljena rezultat višemjesečna prikupljanja podataka o osobama koje na području te županije uzimaju ili preprodaju drogu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙