FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MUP od njemačke policije preuzeo 12 terenskih vozila za nadzor granice

ZAGREB, 18. siječnja 2005. (Hina) - Hrvatska policija danas je odnjemačkih kolega preuzela 12 terenskih vozila namijenjenih nadzorudržavne granice i doniranih u okviru Protokola o pružanju pomoći uobrazovanju i opremanju hrvatske policije.
ZAGREB, 18. siječnja 2005. (Hina) - Hrvatska policija danas je od njemačkih kolega preuzela 12 terenskih vozila namijenjenih nadzoru državne granice i doniranih u okviru Protokola o pružanju pomoći u obrazovanju i opremanju hrvatske policije.

Ugovor o primopredaji vozila u Ravnateljstvu policije potpisali su ministar unutarnjih poslova Marijan Mlinarić i njemački veleposlanik u Zagrebu Juergen A. R. Staks. Šest vozila isporučeno je krajem prošle godine, a još toliko u posljednjih nekoliko dana. Svako terensko vozilo u potpunosti je opremljeno za potrebe granične policije, a vrijedno je oko 60 tisuća eura.

Ministar Mlinarić istaknuo je kako je njemačka policija u posljednjih nekoliko godina jedan od najvažnijih partnera hrvatskim kolegama, posebno u području granične policije. Podsjetio je da je Njemačka bila i glavni partner u CARDS-ovom projektu Integriranog upravljanja granicama, uspješno završenom krajem prošle godine.

Hrvatske granice uskoro će postati europske, a njemačkoj policiji smo zahvalni jer uočava naše ograničene tehničke mogućnosti, dodao je Mlinarić. Najavio je da će dio policajaca iz drugih službi uskoro prijeći u graničnu, jer Hrvatska prema europskim normativima još uvijek ima previše policajaca u odnosu na broj stanovnika. Dodao je da, osim unapređenja granične policije, MUP neprestano razvija i projekt Policija u zajednici. "I u tom projektu Njemačka je bila zemlja partner, a Hrvatska je postigla takav nivo da postajemo zemlja partner za BiH i SCG koje žele usvojiti naša znanja i iskustva", kazao je Mlinarić.

Na pitanje njemačkog novinara što hrvatska policija poduzima kako bi pronašla odbjeglog generala Antu Gotovinu, Mlinarić je rekao da se MUP maksimalno trudi provjeriti svaku informaciju i svaki mogući trag koji bi otkrio mjesto njegova boravka.

"Pošto se prema našim saznanjima on nalazi izvan Hrvatske, mi smo se već obratili policijama svih prijateljskih zemalja da nam pomognu u traženju generala Gotovine", rekao je Mlinarić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙