FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rkman o sinoćnjem izgredu pokraj Vukovara

VUKOVAR,7. siječnja 2005.(Hina) - Predsjednik Izvršnog odboraSamostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Boro Rkman izjavio jedanas kako je "pravo policije da sama procijeni je li trebalaintervenirati i prekršajno prijaviti četvoricu srpskih mladića" kojesu djelatnici vukovarske policije sinoć zatekli ispred pravoslavnecrkve u Trpinji sa sabljama i bodežima te jednom drvenom automatskompuškom ručne izrade.
VUKOVAR,7. siječnja 2005.(Hina) - Predsjednik Izvršnog odbora Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Boro Rkman izjavio je danas kako je "pravo policije da sama procijeni je li trebala intervenirati i prekršajno prijaviti četvoricu srpskih mladića" koje su djelatnici vukovarske policije sinoć zatekli ispred pravoslavne crkve u Trpinji sa sabljama i bodežima te jednom drvenom automatskom puškom ručne izrade.

"Koliko imam informacija, ti su mladići obilazili kuće i čestitali pravoslavni Badnjak. Sablje, bodeži i kubure koje su imali dio su ikonografije vezane uz pravoslavni Božić", rekao je Rkman.

Po njegovim riječima, uz proslavu pravoslavnog Božića mogu se povezati i jučerašnja događanja u Borovu pokraj Vukovara kada je, prema podacima policije, središtem toga mjesta, naseljenog pretežito pripadnicima srpske nacionalne manjine, prolazila kolona od više desetaka, a kasnije i stotinjak vozila.

Iz nekoliko vozila istaknuta je zastava s dvoglavim orlom. U jednom autu uočena je osoba sa kokardom na "šajkači" na glavi dok se u drugom automobila nalazila osoba koja je na glavi imala kapu bivše JNA.

"I taj događaj treba promatrati u svjetlu pravoslavnog Božića. Uostalom, i "šajkača" je dio srpske narodne nošnje", dodao je Rkman zamjerivši policiji na, kako je rekao, "dvostrukim mjerilima".

"Prije mjesec i pol dana Zadrom je pred očima policije prodefilirala skupina odjevena u ustaške odore, a policija nije ništa poduzela", dodao je Rkman.

Po riječima glasnogovornika Policijske uprave vukovarsko-srijemske Miroslava Janića, protiv četvorice mladića iz Trpinje, nedaleko Vukovara, policija je podnijela prekršajnu prijavu sukladno Zakonu o oružju, dok još uvijek traje istraga oko događaja u Borovu.

"Za sada smo, kada je riječ o događajima u Borovu, podnijeli prekršajne prijave protiv triju osoba u vezi s posjedovanjem zastava i protiv dviju osoba koje su na glavi nosile 'šajkaču' s kokardom i kapu bivše JNA", rekao je Janić ne isključivši mogućnost podizanja dodatnih prekršajnih prijava.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙