FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pariz za politički proces u Čečeniji

politički proces kako bi seokončalo ono što je nazvao "krizom" u Čečeniji ne spominjući izrijekom"rat".
NAHNABINO, Rusija, 20. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Francuski ministar vanjskih poslova Michel Barnier u četvrtak je pred svojim ruskim kolegom branio potrebu da se pokrene politički proces kako bi se okončalo ono što je nazvao "krizom" u Čečeniji ne spominjući izrijekom "rat".

"Kada se radi o toj krizi, mi želimo potaknuti kao i drugdje politički proces kako bi prestalo nasilje nad civilnim stanovništvom i kako bi počeli djelovati politika i dijalog", kazao je Barnier pred novinarima u Nahabinu u predgrađu Moskve na kraju pripremnog sastanka Vijeća francusko-ruske suradnje o pitanjima sigurnosti na kojem je sudjelovao i Lavrov.

Upitan misli li da je u Čečeniji traje "rat", kao što je to prilikom posjeta Moskvi spomenuo njegov prethodnik Dominique de Villepin prilikom posjeta Moskvi, Barnier je odgovorio da "svatko ovisno o trenutku može upotrijebiti bilo koju riječ za koju mora preuzeti odgovornost", ali da on više voli riječ "kriza".

"Ispod riječi su stvarnost, kriza i drame koje se događaju u regiji Čečenije", kazao je Barnier dodavši da je s Lavrovom "vrlo iskreno razgovarao".

"Podsjećam na naše stajalište prema toj krizi. Želimo se posvuda boriti protiv terorizma gdje god se on nalazio", kazao je Barnier, istaknuvši da "teritorijalna cjelovitost Rusije ne smije biti dovedena u pitanje".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙