FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Cimoszewicz odlazi s mjesta šefa poljske diplomacije

VARŠAVA, 3. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Šef poljske diplomacijeWlodzimierz Cimoszewicz objavio je u ponedjeljak da daje ostavku kakobi se mogao kandidirati za dužnost predsjednika donjeg doma poljskogparlamenta Sejma, najavivši da bi ga mogao naslijediti sadašnjizamjenik ministra vanjskih poslova Adam Rotfeld.
VARŠAVA, 3. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Šef poljske diplomacije Wlodzimierz Cimoszewicz objavio je u ponedjeljak da daje ostavku kako bi se mogao kandidirati za dužnost predsjednika donjeg doma poljskog parlamenta Sejma, najavivši da bi ga mogao naslijediti sadašnji zamjenik ministra vanjskih poslova Adam Rotfeld.

"U utorak ću predati ostavku premijeru" Mareku Belki, rekao je na konferenciji za tisak Cimoszewicz (54) koji od 2001. vodi poljsku diplomaciju.

Odgovarajući na pitanje o mogućem nasljedniku rekao je da je Rotfeld, profesionalni diplomat, "najpozvaniji" da ga zamijeni na dužnosti šefa poljske diplomacije.

Gotovo siguran da će u srijedu na glasovanju u Sejmu dobiti potporu zastupnika, Cimoszewicz bi na dužnosti trebao naslijediti Jozefa Oleksyja koji je morao dati ostavku pošto je sud utvrdio da je lagao o svojoj prošlosti agenta komunističkih tajnih službi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙