FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Primorac: više nitko ne može stati između Radmana i mene

ZAGREB, 20. siječnja 2005. (Hina) - Ministar znanosti, obrazovanja išporta Dragan Primorac izvijestio je da su akademik Miroslav Radman ion u telefonskome razgovoru danas poslijepodne zaključili da višenitko i ništa ne može stati između njih kad je riječ o realizacijiMediteranskoga instituta za istraživanje života -MedILS u Splitu.
ZAGREB, 20. siječnja 2005. (Hina) - Ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac izvijestio je da su akademik Miroslav Radman i on u telefonskome razgovoru danas poslijepodne zaključili da više nitko i ništa ne može stati između njih kad je riječ o realizaciji Mediteranskoga instituta za istraživanje života -MedILS u Splitu.

"Akademik Miroslav Radman i ja u telefonskome smo razgovoru zaključili da više nitko ne može narušiti 'znanstveni zavjet' koji smo si dali za realizaciju MedILS-a - iznimno važnoga projekta za hrvatsku državu", izjavio je Hini ministar Primorac.

Komentar je to ministra Primorca na tekst objavljen danas u "Slobodnoj Dalmaciji" u kojemu ga je dr. Ivan Đikić, redoviti profesor na Sveučilišnoj klinici Medicinskoga fakulteta Goethe u Frankfurtu i izvanredni profesor na splitskome Medicinskom fakultetu, optužio kako je (Primorac) od njega osobno tražio da kritizira akademika Radmana,

Primorac je opovrgnuo i, kako je rekao, "Đikićeve, za intelektualca neprimjerene, objede u vezi njegove navodno izrečene rečenice 'da se projekt MedILS-a neće ostvariti u Splitu".

Ministar Primorac podsjetio je da je na temelju njegove inicijative hrvatska Vlada odobrila dodatnih 25 milijuna kuna za projekt MedILS-a te da je završen natječaj za izvođača radova koji je obvezan završiti zgradu MedILS-a u svibnju ove godine.

Osim toga, dodao je da je Ministarstvo u suradnji sa Sveučilištem u Splitu odredilo voditelja povjerenstva i voditelja projekta s kojim je akademik Radman nedavno razgovarao i izrazio zadovoljstvo do sada učinjenim.

Istaknuo je da su na nedavnome sastanku u hrvatskoj Vladi, kojemu je nazočio i akademik Radman, usuglašeni daljnji koraci u realizaciji MedILS-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙