FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatska se plasirala na Svjetsko prvenstvo u vaterpolu

IMPERIJA/ZAGREB, 9. siječnja 2005. (Hina) - Hrvatska vaterpolskareprezentacija osvojila je prvo mjesto na kvalifikacijskom turniru zaplasman na Svjetsko prvenstvo što je održan u talijanskoj Imperiji,pobijedivši domaćina Italiju 5:4 (0:1, 1:0, 3:1, 1:2).
IMPERIJA/ZAGREB, 9. siječnja 2005. (Hina) - Hrvatska vaterpolska reprezentacija osvojila je prvo mjesto na kvalifikacijskom turniru za plasman na Svjetsko prvenstvo što je održan u talijanskoj Imperiji, pobijedivši domaćina Italiju 5:4 (0:1, 1:0, 3:1, 1:2).

Na plivalištu Felice Cascione u Imperiji pred 1 000 gledatelja sudili su Kiszelly iz Mađarske i Sungu iz Turske.

Za reprezentaciju Hrvatske dva gola postigao je Đogaš, a po jedan Burić, Hinić i Karač. Ostali igrači: Pavić, Komadina, Volarević, Vranješ, Franković, Pavlović, Premuš, Primorac i Bošković.

U talijanskoj reprezentaciji igrali su: Violetti, Postiglione, Binchi, Buonocore, Tempesti, Felugo, Di Costanzo, Rath, Mangiante, Bencivenga, a golove su postigli: Fiorentini (1), Angelini (1) i Calcaterra (2).

Nakon što su pobjedom u polufinalu u subotu protiv Slovačke izborili plasman na Svjetsko prvenstvo, hrvatski vaterpolisti su u nedjeljnom finalnom dvoboju porazili Italiju 5:4. Tako je novi hrvatski izbornik Ratko Rudić uspješno odradio prvi ispit na klupi "barakuda". Hrvatska reprezentacija zaključila je kvalifikacijski turnir bez pogreške, u pet susreta upisala je pet pobjeda i sasvim zasluženo izborila put u Montreal, gdje će se u srpnju održati Svjetsko prvenstvo.

Plasman na SP izborila je i Rumunjska koja je u dvoboju za treće mjesto pobijedila Slovačku 7:6 (2:2, 1:2, 3:1, 1:1).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙