FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sanader: Vlada u potpunosti podupire akademika Radmana u projektu Mediteranskog instituta

ZAGREB, 14. siječnja 2005. (Hina) - Predsjednik hrvatske Vlade IvoSanader razgovarao je danas u Banskim dvorima s ministrom znanosti,obrazovanja i športa Draganom Primorcem i savjetnikom za znanostpredsjednika Vlade o projektu Mediteranskog instituta za istraživanježivota u Splitu akademikom Miroslavom Radmanom, priopćeno je iz Vlade.
ZAGREB, 14. siječnja 2005. (Hina) - Predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader razgovarao je danas u Banskim dvorima s ministrom znanosti, obrazovanja i športa Draganom Primorcem i savjetnikom za znanost predsjednika Vlade o projektu Mediteranskog instituta za istraživanje života u Splitu akademikom Miroslavom Radmanom, priopćeno je iz Vlade.

Premijer Sanader još je jednom istaknuo da hrvatska Vlada u potpunosti podupire rad akademika Radmana na konstituiranju instituta te angažman resornog ministra i ministarstva u završetku svih radova na tom projektu.

U priopćenju se navodi da su prema ugovorima s izvođačima građevinskih radova čvrsto zacrtani rokovi završetka gradnje zgrade do blagdana sv. Duje kada će se obilježiti i 1700-ta obljetnica grada Splita.

U razgovoru je također istaknuto kako će se za potporu radu i djelovanju tog instituta tražiti i potpora iz fondova Europske unije.

Naglašeno je kako bi bilo poželjno da i hrvatsko gospodarstvo sudjeluje u potpori istraživačkog rada instituta budući da će rezultati istraživanja biti primjenjivani i u novim tehnologijama.

Na sastanku su bili i predsjednik i potpredsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks i Luka Bebić i predsjednik saborskog Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu Petar Selem.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙