FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

sindikat: u MUP-u neće biti otpuštanja

ZAGREB, 5. siječnja 2005. (Hina) - Ministar unutarnjih poslova MarijanMlinarić na današnjem je sastanku s predstavnicima Nezavisnogsindikata djelatnika MUP-a rekao da u MUP-u neće biti otpuštanja,priopćio je sindikat.
ZAGREB, 5. siječnja 2005. (Hina) - Ministar unutarnjih poslova Marijan Mlinarić na današnjem je sastanku s predstavnicima Nezavisnog sindikata djelatnika MUP-a rekao da u MUP-u neće biti otpuštanja, priopćio je sindikat.

"S obzirom na to da su zaposlenici MUP-a tijekom posljednih godina prolazili teško razdoblje sistematizacije i smanjivanja broja zaposlenika s olakšanjem je dočekana izjava ministra Mlinarića kako se ubuduće takvo što u Ministarstvu neće događati", priopćeno je iz Nezavisnog sindikata djelatnika MUP-a.

U priopćenju se navodi kako je stajalište ministra da će svi neraspoređeni, koji udovoljavaju kriterijima, tijekom 2005. biti vraćeni u sustav.

"Da su namjere čelništva MUP-a iskrene, svjedoče i prvi slučajevi povratka neraspoređenih bivših policijskih službenika na posao", kažu sindikalci.

Iz Nezavisnog sindikata djelatnika MUP-a također navode da će pitanje povećanja koeficijenata biti predmet budućih razgovora s Vladom, ali i dodaju da za povećanje plaća zaposlenicima MUP-a u okviru sadašnjih proračunskih stavki nema puno prostora.

U priopćenju stoji da će problem brojnih sudskih postupaka, pokrenutih zbog neisplate naknade za prekovremeni rad, biti riješen mirnim putem kako bi se izbjegli dodatni troškovi.

Predsjednik Nezavisnog sindikata djelatnika MUP-a Zdravko Lončar predložio je tijekom sastanka ministru da pohvali djelatnika PU karlovačke za iskazanu hrabrost kada je tijekom intervencije ugrozio svoj život kako bi spasio građanina. "Nadamo se da će taj i slični slučajevi pomoći da se dignitet policijskog zanimanja vrati na razinu koja mu i pripada", priopćio je Nezavisni sindikat djelatnika MUP-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙