FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zlatar: Suđenje za dvostruko silovanje

ZLATAR, 10. siječnja 2005. (Hina) - Na zlatarskom je Županijskom sududanas počelo suđenje Dragutinu Ivankoviću (30) iz Svetoga KrižaZačretja, optuženom za dvostruko silovanje bivše djevojke I.M. (20).
ZLATAR, 10. siječnja 2005. (Hina) - Na zlatarskom je Županijskom sudu danas počelo suđenje Dragutinu Ivankoviću (30) iz Svetoga Križa Začretja, optuženom za dvostruko silovanje bivše djevojke I.M. (20).

Stavlja mu se na teret da je 3. prosinca 2003. oko 17,30 sati i 4. ožujka prošle godine oko 11 sati bivšu djevojku prisilio na spolni odnos.

Prvi je put bio pijan, s 2,87 promila alkohola u krvi, kaže se u optužnici, a tada ju je dvaput silovao u svojoj sobi gdje ju je odvukao nakon što ju je pljusnuo i zavrnuo joj ruku. Tri mjeseca kasnije navodno ju je nasilu izvukao iz kafića "Vugel" i odveo na nogometno igralište te je silovao usred bijela dana.

Djevojka je na sudu danas potvrdila navode iz optužnice te je dodala da je Dragutina i ostavila jer ju je često znao tući kada je bio pijan. Nesretna djevojka, koja kaže da i danas živi u velikom strahu od Dragutina zbog čega i posjećuje psihijatra, rekla je da ju je bivši dečko najčešće tukao po glavi te da ju je "nabacivao kao nogometnu loptu".

Dragutin je priznao da je s njom u prosincu preklani imao spolni odnos, ali dobrovoljni, dok je za drugo silovanje rekao da je izmislila.

Ivankovićeva braniteljica Ljerka Ružić Fabek istaknula je da će sudu dostaviti potvrdu poduzeća u kojemu Dragutin radi, a koja dokazuje da je on za vrijeme navodnog silovanje lani u ožujku bio na poslu.

Suđenje se nastavlja sutra, kada će biti saslušani novi svjedoci.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙