FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 6. siječnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 12,30 sati
ZAGREB, 6. siječnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati

ZAGREB - Andrija Hebrang, potpredsjednik Vlade i ministar zdravstva i socijalne skrbi, obratio se danas priopćenjem vezanim uz svoje zdravstveno stanje u kojem je najavio da će o svom daljnjem statusu razgovarati s predsjednikom Vlade Ivom Sanaderom. Hebrang zahvaljuje hrvatskim liječnicima koji su mu u razdoblju od nekoliko proteklih mjeseci postavili dijagnozu rijetke lokacije malignoma prostate. "Zbog rijetke lokacije i malih dimenzija tumora dijagnoza je bila teška i u cijelosti je operativno potvrđena, što dokazuje visoku razinu stručnosti hrvatske medicine. Zahvaljujem kolegama iz poliklinike Urocentar, KBC-a Rebro te KB Merkur koji su sudjelovali kao dijagnostičari ili konzultanti u toj fazi liječenja", stoji u priopćenju.

ZAGREB - HDZ-ova predsjednička kandidatkinja Jadranka Kosor posjetila je danas djecu obitelji Domini, kojima će darovati 250.000 kuna osvojenih u prvom krugu predsjedničkih izbora. Kosor je time ispunila dio obećanja danog na samom početku predsjedničke kampanje da će veći dio od 500 tisuća kuna, koliko po zakonu pripada svakom kandidatu koji osvoji više od 10 posto glasova birača, dati djeci obitelji Domini, te djeci žrtvama mina. Devetogodišnji Marko i šestogodišnja Lana bez oca Zorana Dominija ostali su 1999., kad je na Cvjetnom trgu stradao od krhotina "zolje", projektila kojim je počinitelj gađao džip Vjeke Sliška. Njihova majka Ankica Domini preminula je nedavno od plućne embolije.

ZAGREB - Državno izborno povjerenstvo odbilo je i drugi, jučer prispjeli, prigovor predsjedničkog kandidata Borisa Mikšića kojim je zahtijevao naknadno prebrojavanje glasova i usporedbu s listama popisa birača, te ponavljanje predsjedničkih izbora, priopćio je danas DIP. Državno izborno povjerenstvo je ocijenilo da prilozi koje je Mikšić dostavio uz svoju žalbu, a koje on smatra dokazima, ne daju temelja za zaključak da bi bilo nepravilnosti koje bi utjecale ili mogle utjecati na rezultat izbora. Zbog toga je ocijenjeno da taj kandidat bez ikakvog temelja predlaže ponavljanje izbora, pa mu je prigovor odbijen kao neosnovan, stoji u priopćenju DIP-a.

ZAGREB - Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta i Hrvatska akademska istraživačka mreža CarNet podržali su projekt informatičke edukacije kninske Udruge hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a "Tvrđava -Knin", doznaje se u kninskom poglavarstvu. Prema tom bi projektu ta Udruga, prva u regiji, već u siječnju organizirala tečajeve za stjecanje europske računalne diplome. Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a "Tvrđava -Knin" ima već dvije godine svoju web stranicu, na kojoj su predstavljeni i projekti Udruge.

ŠIBENIK - Više od 300 građana Šibenika i Brodarice prijavilo je ukupnu štetu od oko 5 milijuna kuna nastalu uslijed poplave i velike kiše što je 5 .prosinca prošle godine pala na širem području Šibenika, priopćilo je šibensko Gradsko poglavarstvo. Komisija za prijavu štete šibenskog Gradskog poglavarstva idućih će dana obići sve građane koji su prijavili štetu, a najkasnije 5. veljače zahtjev za nadoknadu štete bit će proslijeđen županijskom povjerenstvu, a potom i Ministarstvu financija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙