FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Solana odgodio posjetu Beogradu

četvrtak njegovaglasnogovornica Christina Gallach.
Beograd,20.siječnja(Hina) - Visoki predstavnik Europske unije za vanjsku politiku i sigurnost Javier Solana odgodio je posjet Srbiji i Crnoj Gori, najavljen za petak, objavila je u četvrtak njegova glasnogovornica Christina Gallach.

Prema njezinim riječima, unatoč ranijim najavama do posjeta neće doći jer "neka od pitanja" o kojima je Solana trebao razgovarati s dužnosnicima Srbije, Crne Gore i državne zajednice "nisu dovoljno zrela da bi bila riješena".

"Solana i njegovi savjetnici će biti u stalnom kontaktu s Beogradom i Podgoricom kako bi se razgovori pripremili i kako bi se postigli rezultati", izjavila je ona.

U Beogradu je u srijedu već stigao bliski Solanin suradnik Stefan Lehne, zadužen za zapadni Balkan, no u četvrtak je došlo do odgode posjeta.

Dužnosnici u Beogradu su pompozno najavljivali razgovore s visokim dužnosnikom EU-a, ali je očito da teren za taj susret nisu dobro pripremili, a najveći kamen spoticanja je, kako objavljuju elektronski mediji, "nesuradnja s ICTY-em" zbog koje bi, kako ističu, "mogao biti izgubljen i treći vlak na putu prema EU, što bi moglo SCG prebaciti posve na sporedan kolosjek".

Beogradski mediji spominju 27. siječnja kao rok isporučivanja generala protiv kojih je ICTY podigao optužnice.

(Hina) xtman ybr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙