FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kardinal Puljić čestitao Kurban-bajram muslimanima u BiH

SARAJEVO, , 20. siječnja 2005. (Hina) - Nadbiskup vrhbosanski kardinalVinko Puljić čestitao je u četvrtak Kurban-bajram poglavaru Islamskezajednice reisu-ul-ulemi Mustafi efendiji Ceriću i svim muslimanima uBiH.
SARAJEVO, , 20. siječnja 2005. (Hina) - Nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić čestitao je u četvrtak Kurban-bajram poglavaru Islamske zajednice reisu-ul-ulemi Mustafi efendiji Ceriću i svim muslimanima u BiH.

"Tradicija je uz slavlje Kurban-bajrama misliti na drugoga i podijeliti s drugim", navodi kardinal Puljić, ističući da je to znak povezivanja u duhu vjere, a ove godine posebno u duhu solidarnosti sa žrtvama tsunamija u jugoistočnoj Aziji.

"Želim da ovo slavlje Kurban-bajrama donese muslimanima kao i svima nama, vašim susjedima, više povezanosti, poštovanja i zajedničkog nastojanja. Neka naša vjerska slavlja pomognu da svako zlo zaustavimo i izgrađujemo siguran i stabilan mir na ovim prostorima", ističe se u čestitki kardinala Puljića muslimanima u BiH, koji je tom prigodom poželio povjerenje i suradnju među ljudima te poštivanje i otvorenost za dijalog.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙