FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Duhanski raj Kuba ograničava pušenje na javnim mjestima

HAVANA, 20. siječnja 2005. (Hina/Reuters/Dpa) - Na Kubi, domovinivrhunskih cigara, od sljedećeg se mjeseca neće moći nesmetano uživatiu duhanu, jer rezolucija objavljena u posljednjem vladinom glasnikubrani pušenje u uredima, trgovinama, kazalištima, autobusima,taksijima, sportskim objektima i klimatiziranim javnim prostorima.
HAVANA, 20. siječnja 2005. (Hina/Reuters/Dpa) - Na Kubi, domovini vrhunskih cigara, od sljedećeg se mjeseca neće moći nesmetano uživati u duhanu, jer rezolucija objavljena u posljednjem vladinom glasniku brani pušenje u uredima, trgovinama, kazalištima, autobusima, taksijima, sportskim objektima i klimatiziranim javnim prostorima.

Vlada tvrdi da želi smanjiti konzumiranje duhana u zemlji gdje puši polovina odraslih, a rak pluća je najčešći uzrok smrti.

Zbog duhana, čije su umotane listove od davnina pušili otočni urođenici, na Kubu su došli i prvi europski istraživači. Kasnije se ta karipska otočna država proslavila po ručno motanim cigarama, a sada njihovim izvozom godišnje zaradi oko 240 milijuna dolara.

Rezolucijom su zabranjeni automati za cigarete te prodaja duhana u blizini škola i djeci mlađoj od 16 godina. Restorani, kafići i noćni klubovi morat će imati nepušačke dijelove.

Kubanski vođa Fidel Castro, nekada veliki obožavatelj cigara te se navike riješio 1986., ali kutije najfinijih cigara još uvijek poklanja. "Najbolja stvar koju možete učiniti s kutijom cigara je da je poklonite neprijatelju", kazao je u Castro u govoru održanom prije dvije godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙