FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - sport u 21.00 sati

ZAGREB, 19. siječnja 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do21.00 sati:
ZAGREB, 19. siječnja 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21.00 sati:

ZAGREB - Večeras su na središnjem zagrebačkom trgu pred više od 10 tisuća gledatelja izvučeni startni brojevi skijašica uoči sutrašnjeg slaloma Svjetskog kupa, "Zlatnog medvjeda", što će se održati na Sljemenu. Prvi slalom Svjetskog kupa u Hrvatskoj, te prvi ikad održan u nekom glavnom gradu otvorit će Šveđanka Anja Paerson, dok je najbolja hrvatska skijašica Janica Kostelić dobila broj sedam. Druga će startati Austrijanka Marlies Schild, treća Amerikanka Kristina Koznick, dok će vodeća skijašica u poretku slalomašica Finkinja Tanja Poutiaine startati kao četvrta. Osim Janice na sljemenskom Crvenom spustu nastupit će još tri hrvatske skijašice. Nika Fleiss imat će startni broj 16., Ana Jelušić će startati kao 22., dok će Matea Ferk nastupiti s brojem 54.

ZAGREB - Na drugoj sjednici Upravnog odbora Hrvatskog šahovskog saveza koju je vodio predsjednik Saveza Stjepan Šturlan doneseno je nekoliko važnih odluka iz domene sustava natjecanja, te određivanja priprema naših selekcija za Mitropa kup i Europsko prvenstvo. Najznačajnija je novost da će od 1.01.2006. godine u sastavima naših prvoligaša moći igrati najviše po dva stranca, a u svim nižim ligama samo po jedan stranac. Pri tome se pod pojmom stranac podrazumijevaju svi oni igrači koji nisu na hrvatskoj rang listi, bez obzira imaju li hrvatsku putovnicu ili ne. Novost je i da se za momčadsku, odnosno ekipnu pobjedu ukida bonifikacija od jednog dodatnog boda, tako da će o konačnom poretku odlučivati samo bodovi osvojeni u odigranim partijama.

TICINO - Mlade hrvatske stolnotenisačice osvojile su prvo mjesto u ekipnom natjecanju na Zimskim igrama mladeži Alpe - Jadran, koje se od 17. do 20. siječnja održavaju u švicarskom Ticinu. Kristina Santaj, Jelena Makoč i Ivanka Bilobrk u finalnom su dvoboju pobijedile ekipu talijanske pokrajine Lombardije 3:1. Hrvatske igračice bile su odlične i u konkurenciji parova, te u pojedinačnim nastupima. Ivanka Bilobrk i Kristina Santaj izborile su plasman u polufinale parova, a sve tri djevojčice plasirale su se i u četvrtfinale pojedinačne konkurencije.

INNSBRUCK - Snowbordašica Morana Makar osvojila je sedmo mjesto u disciplini half pipe (polukružni žlijeb) na 22. zimskoj Univerzijadi, koja se od 12. do 22. siječnja, održava u austrijskom Innsbrucku. U konkurenciji 23 natjecateljke, 19-godišnja studentica druge godine Ekonomskog fakulteta u Zagrebu propustila je finale, u koje su se plasirale prvih šest, za jedno mjesto, ali je Morana bila presretna jer je to, uz plasman klizačice Idore Hegel, najvrijedniji rezultat kojeg su postigli naši studenti-sportaši u Innsbrucku. Danas su u štafetnoj utrci nastupile i nordijke Maja Kezele, Lorena Malec, Ivana Mihelčić i Andrijana Stipaničić, koje su u konkurenciji 16 ekipa na cilj stigle posljednje.

ZAGREB - Hrvatska svećenička nogometna reprezentacija osvojila je prvo mjesto na Europskom prvenstvu, što je održano u Austriji. Hrvatski svećenici su do naslova došli ubilježivši šest pobjeda. Osim hrvatskih svećenika na prvenstvu su nastupile i svećeničke reprezentacije iz Austrije, Njemačke, Mađarske, Češke, Slovenije i Bosne i Hercegovine. Jedan od reprezentativaca fra Žarko Relota u izjavi za Hrvatski katolički radio rekao je da su Hrvati superiorno osvojili prvo mjesto bez poraza. Fra Žarko je izrazio nadu da će brojne reprezentacije sudjelovati i na sljedećem prvenstvu što će održati u Hrvatskoj. Pomoću u logistici tijekom priprema i samih nastupa hrvatskoj svećeničkoj reprezentaciji osigurala je Hrvatska biskupska konferencija i Hrvatski nogometni savez.

NYON - Napadač francuske nogometne reprezentacije i engleskog prvaka Arsenala, Thierry Henry četvrtu godinu uzastopce uvršten je u najbolju momčad godine Europske nogometne federacije (UEFA). Idealnu momčad birali su čitatelji portala uefa.com, a uz Henrya najviše glasova dobio je napadač ukrajinske vrste i AC Milana, Andrij Ševčenko. Za trenera "momčadi snova" izabran je Portugalac Jose Mourinho. Idealna momčad igra u rasporedu 4-4-2. Na vratim je Talijan Gianluigi Buffon, u zadnjoj liniji igraju Brazilac Cafu (Milan), Portugalac Ricardo Carvalho (Chelsea), Talijan Alessandro Nesta (Milan), te Englez Ashley Cole (Arsenal). U sredini terena su Portugalac Cristiano Ronaldo (Manchester United), njegov sunarodnjak Maniche (Porto), Brazilac Ronaldinho (Barcelona), te Čeh Pavel Nedved (Juventus), dok su u napadu Francuz Thierry Henry (Arsenal) i Ukrajinac Andrij Ševčenko (Milan). Zanimljivo u momčadi nema niti jednog Grka, premda su Grci osvojili naslov europskog prvaka.

BUDIMPEŠTA - Jedna od najboljih rukometašica mađarske reprezentacije, Anita Kulcsar (28) poginula je u prometnoj nesreći koja se dogodila 70 kilometara južnije od Budimpešte. Igračica Dunaferra je stradala na putu prema treningu kada se zabila u drvo i na mjestu poginula. Anita Kulcsar je u dresu mađarske vrste osvojila zlatnu medalju na Europskom prvenstvu 2000. godine, brončanu na posljednjem EP-u u Mađarskoj, te srebrnu na Olimpijskim igrama u Sydneyu.

MONTREAL - Zbog velikih financijskih problema domaćina otkazano je Svjetsko prvenstvu u plivanju, što se od 17. do 31. srpnja ove godine trebalo održati u kanadskom Montrealu. Organizatori su od sponzora planirali prikupiti 12 milijuna dolara. No, oni se nisu iskazali, pa je sponzorski prihod dostigao tek trećinu planiranog. Također, očekivalo se da će se prodajom ulaznica skupiti šest milijuna dolara. Prodaja je, nažalost, podbacila i prihod od ulaznica iznosi tek 500.000 dolara. Organizatori nisu mogli računati niti da će ih iz financijske stiske izvući federalne ili lokalne vlasti, koje su dosad u organizaciju SP-a uložile blizu 30 milijuna dolara. Međunarodna plivačka federacija (FINA) je novim kandidatima dala rok do 13. veljače za prijavu.

ANTERSELVA - Norvežanin Ole Einar Bjoerndalen pobjednik je individualne utrke na 20 kilometara u biatlonu, što se boduje u poretku za Svjetski kup. Četverostruki olimpijski pobjednik slavio je u talijanskoj Anterselvi s više od dvije minute prednosti pred Kinezom Cheng Zhangom, dok je treći bio Rus Nikolaj Kruglov. U ukupnom poretku nakon 13 utrka vodi Francuz Raphael Poiree sa 532 boda, dok drugo mjesto dijele Bjoerndalen (453) i Nijemac Sven Fischer (453).

MELBOURNE - Pobjednica US Opena ruska tenisačica Svetlana Kuznjecova najavila je sudsku tužbu protiv belgijskog pokrajinskog ministra sporta Claudea Eerdekensa, koji ju je optužio da je bila pozitvna na doping testu prošlog mjeseca na ekshibicijskom turniru u Charleroi. Eerdekens je izjavio da je u uzorku urina kojeg je dala Kuznjecova pronađen zabranjeni "efedrin". "Doista je užasno ovo što mi se dogodilo i Eerdekens mora platiti zbog toga. Svi su na mojoj strani, igračice, WTA, odvjetnici, moj menadžer", izjavila je ruska tenisačica. Objašnjavajući što se dogodilo na turniru u Charleroi, Kuznjecova je kazala: "Za vrijeme turnira mi je pozlilo. Imala sam visoku temperaturu i otišla sam turnirskom liječniku. On mi je dao lijek koji sam uzimala dva dana. O tome sam obavijestila ljude na doping kontroli. Doista se ne bojim nikakvih sankcija, jer nisam učinila ništa loše".

RIM - Najbolji strijelac Intera Brazilac Adriano morat će mjesec dana mirovati zbog ozljede lista lijeve noge, koju je zaradio na treningu, objavila je "La Gazzetta dello Sport". Dvadesetdvogodišnjem Brazilcu ovo je druga teža ozljeda u posljednjih 15 mjeseci. U studenome 2003., dok je igrao za Parmu, ozlijedio je bedreni mišić i zbog toga je izbivao dva i pol mjeseca. Adriano je ove sezone zabio 14 pogodaka u talijanskom prvenstvu, a tome je pridodao još sedam golova u Ligi prvaka.

TEHERAN - Kapetan iranske nogometne reprezentacije Ali Daei odbio je ponudu austrijskog prvoligaša Admira Wackera. "Imam ugovor s teheranskom Sabom i moram reći da uživam igrajući u Iranu. To je jedini razlog zašto sam odbio Admiru", izjavio je 35-godišnji Ali Daei, koji je u Europi igrao za Bayern, Arminiju Bielefeld i berlinsku Herthu. Admira je nedavno angažirala iranskog braniča Mehdija Paschasadeha.

LONDON - Australski reprezentativni vratar Mark Schwarzer produžio je ugovor s engleskim premierligašem Middlesbroughom do 2008. godine. "Bilo je puno nagađanja o mom odlasku i sretan sam što mogu objaviti da ostajem u klubu u kojem sam proveo posljednjih osam godina. Bilo je to prekrasnih osam godina. Prošle smo godine osvojili Liga kup, a ove sezone odlično nam ide u prvenstvu i Kupu Uefa", izjavio je 32-godišnji nogometaš. Od sadašnjeg kadra u Middlesbroughu, Schwarzer ima najduži klupski staž. Stigao je 1997. iz Bradford Citya, a prije toga igrao je za njemačke klubove Dynamo Dresden i Kaiserlautern.

BERLIN - Njemački proizvođač sportske opreme "Adidas" produžio je sponzorski ugovor sa Svjetskom nogometnom federacijom (FIFA) do SP 2014. godine. Vrijednost ugovora nije objavljena, ali se ističe da će "Adidas" biti službeni dobavljač lopti za tri predstojeća svjetska prvenstva. Ugovorom su utvrđene i zajedničke marketinške aktivnosti i posebna prava za reklamiranje na stadionima i televiziji. Njime su pokrivena i svjetska prvenstva nogometašica te natjecanja u juniorskoj konkurenciji. Predsjednik Fife Joseph Blatter izrazio je zadovoljstvo nastavkom suradnje, koja traje još od 1970. Stari ugovor vrijedio je do SP 2006.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙