FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvate ćemo dočekati kao i ostale reprezentacije

BEOGRAD, 19. siječnja 2005. (Hina) - Reagirajući na pisanje zagrebačkog"Večernjeg lista" o predstojećem Europskom košarkaškom prvenstvubeogradski "Glas -javnosti" posvetio je cijelu stranu pojašnjavanjunekih izjava iz Podgorice.
BEOGRAD, 19. siječnja 2005. (Hina) - Reagirajući na pisanje zagrebačkog "Večernjeg lista" o predstojećem Europskom košarkaškom prvenstvu beogradski "Glas -javnosti" posvetio je cijelu stranu pojašnjavanju nekih izjava iz Podgorice.

U tekstu pod naslovom "Imam svoja obilježja, što će mi Hrvatska", glavni tajnik Sportskog saveza Podgorice Božidar Vukasanović kaže za "Glas javnosti" da je "njegova izjava "Večernjem listu" pogrešno interpretirana, a dio izlaganja izvađen iz konteksta".

"Večernji list" je, kako piše "Glas" prenio kako je "Vuksanović obećao da će s hrvatskim znamenjima ulaziti u dvoranu "Morača". Vukasanović, medjutim, "Glas-"u pojašnjavana kako je "to loša intepreticija", te da " nije tako rekao". Jer, kaže on," prvo, uopće nije u varijanti ulaženja u dvoranu s bilo kakvim obilježjima, a drugo imama svoja obilježja i kada bi neka nosio to ne bi bila hrvatska".

On kaže da je "u izjavi za "Večernji list" izrazio zadovljstvo što će Hrvatska igrati svoje utakmice u Podgorici, ali niša više od toga. Hrvati su u Podgorici dobrodošli, kao i sve ostale reprezentacije koje će igrati u toj grupi, dakle Litvanija, Turska i Bugarska". "Ponavljam, drago mi je što će oni igrati u Podgorici, jer Hrvati su naše komšije i nadamo se da će doći veliki broj njihovih navijača. Ali, isto tako mi je drago što će doći i drugi, ne bi valjalo da se cijela stvar politizuje i svima bih savjetovao da politiku odvoje od sporta", rekao je Vuksanović za beogradski "Glas javnosti".

Odgovarajući na pitanja o nekim hrvatskim postupcima- "slučaju Gurović", paljenju kombija plivačima beogradskog "Partizana" u Zagrebu, ili napuštanje postolja u Ateni 1995. godine, Vuksanović je odgovorio kako on s tim nema nikakve veze, a Crna Gora nema nikakvu hipoteku zbog koje bi trebalo da ove ili one dočeka drugačije. Što se njega osobno tiče, on je gradjanskog opredjeljenja i zalaže se za dobrosusjedske odnose, naglasio je Vuksanović.

U okvirima "Glas" prenosi i neka regiranja sportiskih dužnosnika u SCG. Tim menadžer košarkaške reprezentacije SCG Žarko Paspalj kaže da bi "Hrvate trebalo dočekati bez euforije ,najnormalnije, kao i sve ostale , a o nekim njhovim postupcima vrijeme će dati sud. To što su oni nama uradili ne daje nam za pravo da se prema njima ponašamo nasilnički "- smatra Paspalj.

Glavni tajnik Sportskog saveza Beograda Branko Kovačević, smatra "da su Vuksanovićeve izjave, ako je to stvarno rekao, neozbiljne, te se na to može samo prekrižiti i smatrati ih za šalu ". Na pitanje "Glas-a" da li će biti nekih posebnih dočeka za Hrvate ako stignu do završnice u Beogradu, odgovorio je kako u Beogradu imaju zadatak da sve koji budu došli dočekaju "lepo i bez razlike kako u Beogradu, tako i u Novom Sadu i Podgorici".

Izjavu za "Glas- javnosti " je dao i jedan od čelnih ljudi Šešeljevih radikala Aleksandar Vučić, koji kaže da će " uvijek navijati protivu Hrvatske", te da je "tužno što rade i izjavljuju političari u Crnoj Gori", kao i da "zna da će srpski narod koji čini većinu u Crnoj Gori navijati za SCG, a protivu Hrvatske", dodajući da je "bilo i ranije crnogorskih ustaša".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙