FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Đukanović nema imunitet u Italiji

PODGORICA, 5. siječnja 2005. (Hina) - Talijanski vrhovni sud odlučio jeda crnogorski premijer Milo Đukanović nema pravo na imunitet kakavimaju čelnici neovisnih država, objavili su u srijedu navečerpodgorički mediji, pozivajući se na pisanje rimske Repubblice inovinske agencije ANSA.
PODGORICA, 5. siječnja 2005. (Hina) - Talijanski vrhovni sud odlučio je da crnogorski premijer Milo Đukanović nema pravo na imunitet kakav imaju čelnici neovisnih država, objavili su u srijedu navečer podgorički mediji, pozivajući se na pisanje rimske Repubblice i novinske agencije ANSA.

Tužilaštva u Bariju i Napulju, naime, vode istragu protiv Đukanovića zbog, kako je navedeno, "optužbi da je umiješan u šverc cigaretama i pranje novca".

"Crnogorski premijer nema pravo na imunitet koji prema međunarodnom zakonu imaju svi čelnici neovisnih država, premijeri i ministri vanjskih poslova. Tu odluku je donio talijanski vrhovni sud", piše talijanski dnevnik Repubblica, a prenose mediji u Podgorici.

Navodi se da je odluka donijeta na temelju analize talijanskog ministarstva vanjskih poslova i proučavanja ustavne povelje državne zajednice Srbije i Crne Gore.

Đukanovićev odvjetnik izjavio je u srijedu da još uvijek nije dobio nikakvu odluku talijanskog suda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙