FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Suđenje rođacima Bulj: izneseni rezultati vještačenja DNA

SPLIT,19. siječnja 2005.(Hina) - Iznošenjem rezultata mitohondrijskogvještačenja DNA materijalnih dokaza pronađenih u automobilu IvanaBulja na Županijskom sudu u Splitu nastavljeno je suđenje rođacimaBulj, optuženima za silovanje i ubojstvo 17-godišnje Sinjanke AnđeleBešlić u ožujku 2002.
SPLIT,19. siječnja 2005.(Hina) - Iznošenjem rezultata mitohondrijskog vještačenja DNA materijalnih dokaza pronađenih u automobilu Ivana Bulja na Županijskom sudu u Splitu nastavljeno je suđenje rođacima Bulj, optuženima za silovanje i ubojstvo 17-godišnje Sinjanke Anđele Bešlić u ožujku 2002.

Suđenje je zbog malodobnosti žrtve zatvoreno za javnost, pa predsjednik Sudskog vijeća Zoran Matulović nije mogao kazati što je tim vještačenjem utvrđeno.

Neslužbeno se doznaje kako je s obzirom na vrstu i količinu materijalnih dokaza - dlaka, ostataka kože i slično - nepobitno dokazano da je Anđela uistinu tim automobilom odvezena na mjesto zločina.

Od suca Matulovića se doznaje kako je sudski vještak dr. Milovan Kubat sa zagrebačkoga Medicinskog fakulteta današnjim svjedočenjem sudu objasnio postupak mitohondrijskog vještačenja DNA, jednog od najvažnijih dokaza u tom postupku, jer se njome dokazuje je li pokojna Anđela bila u automobilu kojim je, po optužnici, odvezena na mjesto silovanja i okrutnog umorstva.

Današnjim svjedočenjem dr. Kubata, kazao je sudac Matulović, završilo je iznošenje tog dijela dokaza, a 9. veljače suđenje se nastavlja s preostalim dokazima iz optužnice. Nakon toga bi trebala biti iznesena obrana i završne riječi, ako stranke ne podastru neke nove dokazne prijedloge, o prihvaćanju ili neprihvaćanju kojih mora odlučiti sud, zaključio je sudac Matulović.

Rođaci Ivan (41) i Pavao (48) Bulj optuženi su da su 3. ožujka 2002. na prijevaru i unatoč njezinu protivljenju malodobnu Anđelu Bešlić na putu kući s koncerta u disko-klubu u Sinju povezli automobilom Ivana Bulja te je odvezli na nepristupačan predio kod Suhača. Ondje su je silovali te je, kako bi prikrili taj zločin, ubili udarcima tupim predmetom po glavi, bacili u jamu i prekrili suhim granjem.

Nakon jednomjesečne neprekidne potrage u koju su, osim policije, bili uključeni i pripadnici Hrvatske vojske, pronašao ju je slučajno jedan prolaznik.

Ivan Bulj se nekoliko dana poslije sam prijavio policiji i priznao zločin, a pred istražnim sucem to je zanijekao, tvrdeći da je te večeri sa suprugom bio kod kumova, što su oni zanijekali i u istrazi i na suđenju.

Istodobno je kao suoptuženik uhićen i njegov rođak Pavao, otprije poznat policiji kao ovisnik o teškim drogama.

Suđenje rođacima Bulj počelo je u ožujku 2003.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙