FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Podignuta optužnica za ubojstvo predsjednika splitske HVIDR-e

SPLIT,7. siječnja 2005.(Hina) - Županijsko državno odvjetništvo uSplitu podiglo je danas optužnicu protiv Joze Đuzela (48) zbogubojstva predsjednika splitske HVIDR-e Andrije Bartulića (37) ipokušaja ubojstva Dalibora Gabele 8. listopada prošle godine,priopćeno je danas iz Odvjetništva.
SPLIT,7. siječnja 2005.(Hina) - Županijsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je danas optužnicu protiv Joze Đuzela (48) zbog ubojstva predsjednika splitske HVIDR-e Andrije Bartulića (37) i pokušaja ubojstva Dalibora Gabele 8. listopada prošle godine, priopćeno je danas iz Odvjetništva.

Optužnica tereti Đuzela da se 8. listopada 2004. oko 22,10 sati u Ulici Ruđera Boškovića u Splitu, kod garaže HVIDR-e, u alkoholiziranom stanju verbalno sukobio s Andrijom Bartulićem (koji je bio u društvu Dalibora Gabele i Nikše Amižića) i to zbog nepodmirenih računa za grijanje i korištenje garaže, te je "u cilju oduzimanja života, s udaljenosti od najviše dva metra pištoljem 'češka zbrojevka' ispalio hitac u Bartulića".

Pritom mu je zadao ozljede opasne po život, prostrijelnu ranu s ozlijedom rebara, pluća, prsnog kralješka i leđne moždine, od kojih je 13. listopada 2004. Andrija Bartulić preminuo u splitskoj Kliničkoj bolnici.

Jozu Đuzela također se tereti da je, nakon pucanja na Bartulića, "također u cilju da mu oduzme život, krenuo prema Daliboru Gabeli" govoreći mu "ti si sljedeći".

Kada se Gabela dao u bijeg, Đuzel je iz istog pištolja ispalio dva hica u njegovu smjeru koji ga nisu pogodili, već su mu mu prošli pokraj glave i udarili u zid s njegove desne strane, navodi se u optužnici.

Jozo Đuzel optužen je i za neovlašteno nabavljanje i posjedovanje streljiva.

Županijsko državno odvjetništvo u optužnici navodi kako je Đuzel "počinio kaznena djela ubojstva i pokušaja ubojstva te kazneno djelo protiv javnoga reda i mira - nedopuštenim posjedovanjem oružja i eksplozivnih tvari".

Od 8. listopada Jozo Đuzel je u pritvoru.

Županijsko državno odvjetništvo također je predložilo Županijskom sudu da se Đuzelu pritvor produlji, uzimajući u obzir sam način počinjenja kaznenih djela i njihove posljedice, odnosno činjenicu da je okrivljenik hicem iz neposredne blizine usmrtio jednu osobu, a drugu pokušao lišiti života, a što predstavlja osobito teške okolnosti počinjenja kaznenih djela.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙