FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Monika Leskovar i Vinko Brešan hrvatski veleposlanici H.C. Andersena

ZAGREB, 12. siječnja 2005. (Hina) - Danska zaklada "H. C. Andersen2005" na svečanosti 18. siječnja u Kopenhagenu imenovat će hrvatskeumjetnike Moniku Leskovar i Vinka Brešana veleposlanicima H. C.Andersena.
ZAGREB, 12. siječnja 2005. (Hina) - Danska zaklada "H. C. Andersen 2005" na svečanosti 18. siječnja u Kopenhagenu imenovat će hrvatske umjetnike Moniku Leskovar i Vinka Brešana veleposlanicima H. C. Andersena.

Ceremonija će se održati u Hofteatru, starom dvorskom kazalištu u sjedištu danskog parlamenta i službenih kraljevskih odaja, u centru Kopenhagena, potvrdio je danas Vinko Brešan.

Veleposlanike imenuje Zaklada "H. C. Andersen 2005" u suradnji s veleposlanstvima zemalja iz kojih veleposlanici dolaze, a u povodu 200. obljetnice rođenja pisca i pjesnika H. C. Andersena.

Veleposlanici su, po pravilniku Zaklade, poznati i inspirativni umjetnici, političari i sportaši, koji će predstavljati projekt "H. C. A. - abc" u borbi protiv nepismenosti u svijetu.

Veleposlanici iz Velike Britanije su glumci Roger Moore i Derek Jacobi, te voditelj Sir David Frost, a iz SAD-a glumice Susan Sarandon i Connie Nielsen kao i glazbenici Suzanne Vega i Harry Belafonte.

Na ceremoniji, uz hrvatske veleposlanike, bit će imenovani i danski veleposlanici - redateljica i glumica Paprika Steen, glumac Jens Okking te jazz trubač Palle Mikkelborg.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙