FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Solana u petak u Beogradu

BEOGRAD,18. siječnja(Hina) - Visoki predstavnik EU Javier Solana stižeu petak u posjet Beogradu, gdje će razgovarati sa srbijanskimpremijerom Vojislavom Koštunicom i drugim dužnosnicima o odnosimaizmeđu dviju država u zajednici Srbije i Crne Gore kao i o suradnji shaškim sudom, objavili su u utorak beogradski elektonski mediji.
BEOGRAD,18. siječnja(Hina) - Visoki predstavnik EU Javier Solana stiže u petak u posjet Beogradu, gdje će razgovarati sa srbijanskim premijerom Vojislavom Koštunicom i drugim dužnosnicima o odnosima između dviju država u zajednici Srbije i Crne Gore kao i o suradnji s haškim sudom, objavili su u utorak beogradski elektonski mediji.

Očekuje se također da će u razgovorima biti riječi i o izborima za Skupštinu Srbije i Crne Gore, koji su Ustavnom poveljom predviđeni u veljači 2005. godine, te o Kosovu, dodaju mediji.

Po pisanju medija, ni u Beogradu ni u Podgorici ne očekuje se da visoki dužnosnik EU u petak predstavi konačna rješenja krize funkcioniranja institucija državne zajednice SCG, već će, kako se nagađa, samo ponoviti stajalište da Bruxelles podržava dogovor predstavnika vlasti Srbije i Crne Gore.

Vlada Srbije smatra da je dolazak Solane veoma značajan budući da je Europska unija, kao treća strana potpisnica, jamac Beogradskog sporazuma o državnoj zajednici SCG, navodi se u priopćenju Vlade Srbije tim povodom.

Najavljuje se da u Beograd u srijedu dolazi Stefan Lehne, savjetnik visokog predstavnika Europske unije Javiera Solane za zapadni Balkan, koji stiže kako bi s predstavnicima vlasti Beograda i Podgorice

pripremio posjet visokog predstavnika.

(Hina) xtman ybr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙