FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Radnicima gornjostubičke "Done" najavljen otkaz

GORNJA STUBICA, 18. siječnja 2005. (Hina) - Pedeset i troje radnika"Done", poduzeća za preradbu voća u Gornjoj Stubici, prosvjedovalo jedanas u krugu poduzeća jer im je Uprava predočila plan preustrojapoduzeća po kojemu će oni ostati bez posla.
GORNJA STUBICA, 18. siječnja 2005. (Hina) - Pedeset i troje radnika "Done", poduzeća za preradbu voća u Gornjoj Stubici, prosvjedovalo je danas u krugu poduzeća jer im je Uprava predočila plan preustroja poduzeća po kojemu će oni ostati bez posla.

Ogorčeni najavljenim otkazima radnici ističu kako svi imaju više od dvadeset godina staža u "Doni" i više od 40 godina pa ne vide mogućnost za novo zapošljavanje.

Optužuju vlasnika "Done" Andriju Klarića da ne pokreće proizvodnju, iako je to najavio, nego da će preostalih 15-ak radnika u proizvodnji lijepiti "Donine" naljepnice na uvezenu robu, a da će gornjsotubički pogon "Done" uskoro biti i zatvoren.

Direktor "Done" Slavko Rako izjavio je danas na konferenciji za novinare da "Dona" neće zatvoriti svoja vrata, nego da će početi proizvodnju, ojačana novozaposlenim obrazovanim ljudima, koji će raditi na istraživačkim i razvojnim poslovima te u marketingu. Rako je dodao da prijašnji broj radnika za "Donu" nije bio isplativ te da će za otpuštene radnike biti biti osigurana po zakonu.

Na prijedlog zamjenika zagorske županice za gospodarstvo Đovanija Broza u ponedjeljak će se sastati članovi Uprave "Done", sindikata, predstavnika općinske i županijske vlasti, kad bi se trebala znati sudbina toga poznatog prerađivača voća.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙