FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Abasu dan rok za borbu protiv terorista

JERUZALEM, 18. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Izraelci su u utorak dalipredsjedniku Palestinske samouprave Mahmudu Abasu rok do kojega bitrebao pokrenuti ofenzivu protiv terorističkih skupina, izjavio jevisoki dužnosnik izraelskog parlamenta koji je želio ostati anoniman.
JERUZALEM, 18. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Izraelci su u utorak dali predsjedniku Palestinske samouprave Mahmudu Abasu rok do kojega bi trebao pokrenuti ofenzivu protiv terorističkih skupina, izjavio je visoki dužnosnik izraelskog parlamenta koji je želio ostati anoniman.

"Abu Mazenu (nadimak Mahmuda Abasa) dodijelili smo rok za donošenje odluke o borbi protiv terorizma. Ako ga ne bude poštovao izmijenit ćemo sva pravila igre, a posljedica takve odluke bit će ogromna cijena koju će platiti palestinski narod." rekao je dužnosnik za France presse, aludirajući na vojnu operaciju širokih razmjera koju bi izraelska vojska mogla pokrenuti u pojasu Gaze.

"Kao predsjednik kojega je izabrao njegov narod, mora odlučiti hoće li ostati talac terorista i ne poduzimati ništa ili će se odlučiti na djelovanje protiv njih", rekao je.

Dometnuo je kako će Abas morati odlučiti o razmještaju palestinskih snaga koje čini 30.000 naoružanih ljudi u području pojasa Gaze u kojemu teroristi gotovo svakodnevno ispaljuju rakete i granate na izraelski teritorij ili izraelska naselja."

"Ako Abas odluči djelovati protiv terorista, mi ćemo biti spremni koordinirati povlačenje iz pojasa Gaze s Palestincima", rekao je anonimni dužnosnik, aludiravši na evakuaciju pojasa Gaze i 8.000 izraelskih doseljenika koji žive u toj regiji.

Abas, koji bi u srijedu trebao razgovarati s predstavnicima nekoliko radikalnih skupina koje djeluju u pojasu Gaze, posebno pripadnicima Hamasa, u ponedjeljak je sigurnosnim službama dao naredbu da spriječe svaki pokušaj napada na Izrael.

Palestinski predsjednik je zatražio masovan razmještaj palestinskih snaga sigurnosti na tome području, posebno na prijelaznim točkama prema Izraelu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙