FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prihod od turizma 6,2 milijarde dolara

ZAGREB, 14. siječnja 2005. (Hina) - Prihodi od inozemnih turista uHrvatskoj su u prvih devet mjeseci 2004. godine iznosili ukupno 6,2milijarde američkih dolara, najnoviji je podatak Hrvatske narodnebanke.
ZAGREB, 14. siječnja 2005. (Hina) - Prihodi od inozemnih turista u Hrvatskoj su u prvih devet mjeseci 2004. godine iznosili ukupno 6,2 milijarde američkih dolara, najnoviji je podatak Hrvatske narodne banke.

Pritom su prihodi od turizma u razdoblju od srpnja do rujna prošle godine dosegnuli iznos od 4,4 milijarde dolara.

Saldo turizma na računu usluga tekućeg računa platne bilance u trećem je prošlogodišnjem tromjesečju zabilježio rast od 9,8 posto izraženo u američkim dolarima, odnosno 1 posto izraženo u eurima.

Porast prihoda od turizma u trećem kvartalu 2004. posljedica je tako i međuvalutarnih kretanja, ali i rasta fizičkih pokazatelja, napominju analitičari središnje banke.

U tom je razdoblju, naime, broj dolazaka inozemnih turista zabilježio godišnju stopu rasta od 8,5 posto, a broja njihovih noćenja 3,9 posto.

Prosječni je pak tečaj američkog dolara u odnosu na euro u trećem tromjesečju 2004. oslabio za 8,7 posto na godišnjoj razini, pri čemu treba imati u vidu da se veći dio inozemnog turističkog prometa odvija u eurima.

To što je prihod od turizma, iskazan u eurima, u trećem prošlogodišnjem tromjesečju zabilježio godišnji rast od samo 1 posto, po ocjeni se analitičara mora promatrati i u svjetlu izrazito snažnog rasta u 2003.

(Hina) xds yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙