FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hamas odbacuje poziv PLO-a da se prekinu napadi na Izrael

GAZA, 17. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Radikalni islamistički pokretHamas u ponedjeljak je odbacio poziv PLO-a da prekine s napadima naIzrael, objašnjavajući kako takav poziv Izraelcima služi kao izgovorda bi opravdali akcije na okupiranim palestinskim teritorijima.
GAZA, 17. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Radikalni islamistički pokret Hamas u ponedjeljak je odbacio poziv PLO-a da prekine s napadima na Izrael, objašnjavajući kako takav poziv Izraelcima služi kao izgovor da bi opravdali akcije na okupiranim palestinskim teritorijima.

"Žalimo što neki koriste naziv PLO-a da bi slali pozive koji se protive interesima palestinskog naroda", rekao je za France presse jedan od glasnogovornika Hamasa Sami Abu Zahri. "Ovakve izjave pomažu palestinskim neprijateljima - izgovor su im za nastavak okupacije te za opravdavanje napada", kazao je glasnogovornik.

U nedjelju, nakon sastanka izvršnog odbora u Ramallahu, PLO je pozvao na prekid svih napada na Izrael. "Izvršni odbor u potpunosti podupire govor Mahmuda Abbasa što ga je održao tijekom prisege u subotu, u kojemu poziva na prekid svih vojnih akcija", kaže se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙