FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Solana završio posjet Jordanu i otputovao na Zapadnu obalu

AMAN, 9. siječnja 2005. (Hina/dpa) - Visoki predstavnik EU-a za vanjskupolitiku i sigurnost Javier Solana
AMAN, 9. siječnja 2005. (Hina/dpa) - Visoki predstavnik EU-a za vanjsku politiku i sigurnost Javier Solana

završio je u nedjelju poslijepodne posjet Jordanu i otputovao u Ramalah u sklopu svoje turneje po Bliskom istoku koja će ga također odvesti u Egipat i Izrael.

Tijekom posjeta Amanu sastao se s jordanskim ministrom vanjskih poslova Hanijem Mulkijem s kojim je razgovarao o stanju u regiji, a posebice u Iraku i na palestinskim područjima, izjavili su dužnosnici. Također ga je primio jordanski kralj Abdulah.

Solana je tijekom poslijepodneva otputovao u Ramalah kako bi se sastao s čelnikom PLO-a Mahmudom Abasom, favoritom palestinskih predsjedničkih izbora.

Prije odlaska na Zapadnu obalu, Solana je rekao novinarima da se "nada da će večeras ili sutra ujutro Palestinci imati novog predsjednika".

"Europska će unija učiniti sve šo je u njezinoj moći kako bi iskoristila priliku koja se otvorila zahvaljujući održavanju palestinskih izbora", kazao je. "Stavit ćemo na raspolaganje palestinskom predsjedniku i vladi svu političku i ekonomsku pomoć", istaknuo je Solana. "Siguran sam da će i Palestinci i Izraelci iskoristiti tu priliku".

Visoki predstavnik posjetiti će u utorak Egipat, a u četvrtak Izrael.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙