FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PLO poziva na okončanje napada

RAMALLAH, 16. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Vrhovno palestinskopolitičko tijelo uputilo je u nedjelju najoštriji poziv militantima daprekinu napade od smrti palestinskog čelnika Jasera Arafata i dolaskaMahmuda Abasa na njegovo mjesto.
RAMALLAH, 16. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Vrhovno palestinsko političko tijelo uputilo je u nedjelju najoštriji poziv militantima da prekinu napade od smrti palestinskog čelnika Jasera Arafata i dolaska Mahmuda Abasa na njegovo mjesto.

Izvršni odbor Palestinske oslobodilačke organizacije (PLO) objavio je da "traži prekid svih nasilnih akcija koje mogu naškoditi nacionalnim interesima i koje pružaju izgovor Izraelu, koji želi destabilizirati Palestinu".

PLO nije naveo koje će akcije poduzeti ako se militanti ogluše na apel.

Izrael je prekinuo sve veze s Palestincima nakon što su militanti u četvrtak ubili šest Izraelaca u napadu na granični prijelaz u Gazi, umanjivši tako nade u obnovu bliskoistočnog mirovnog procesa nakon izbora Abasa, koji zagovara nenasilje.

Militanti, čak i oni iz Abasova pokreta Fatah, oglušili su se o njegove pozive za prekidom nasilja kako bi se mirovni pregovori mogli nastaviti.

Abas, koji je u nedjelju preuzeo dužnost palestinskog predsjednika, čelnik je i PLO-a. U tu je organizaciju uključena većina palestinskih skupina osim islamista, koji se protive mirovnom sporazumu s Izraelom i zaklinju se u njegovo uništenje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙