FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šeks: Kosor ostvarila sjajan rezultat

ZAGREB, 16. siječnja 2005. (Hina) - Član HDZ-ova predsjedništva ipredsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks ocijenio je večeras da jeHDZ-ova predsjednička kandidatkinja Jadranka Kosor ostvarila sjajanrezultat od oko 35 posto glasova odnosno na razini HDZ-a na prošlimparlamentarnim izborima.
ZAGREB, 16. siječnja 2005. (Hina) - Član HDZ-ova predsjedništva i predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks ocijenio je večeras da je HDZ-ova predsjednička kandidatkinja Jadranka Kosor ostvarila sjajan rezultat od oko 35 posto glasova odnosno na razini HDZ-a na prošlim parlamentarnim izborima.

U finišu kampanje Kosor je uspjela privući dobar dio birača u odnosu na prvi krug i bitno popraviti izborni rezultat, rekao je Šeks.

Kosor je kao prva žena u političkoj povijesti Hrvatske ušla u drugi krug predsjedničkih izbora, no očito je da u Hrvatskoj još postoji određen otklon prema ženi predsjednici.

Odgovarajući na novinarski upit Šeks je rekao kako se ne namjerava ispričati predsjedniku Republike Stjepanu Mesiću dodavši da je u izbornoj kampanji palo dosta oštrih riječi, no da je to svojstveno izbornoj kampanji. U nas je kampanja bila vrlo nježna, ocijenio je Šeks. Odnos predsjednika Republike i premijera bit će u okviru Ustava, rekao je izrazivši nadu u korektnu suradnju Predsjednika Republike s Hrvatskim saborom.

Upitan o izmjenama u izbornom zakonodavstvu Šeks je rekao kako sada ima dovoljno vremena za razrješenje nekih pitanja kao što su povećanje broja potrebnih potpisa za kandidaturu, skraćenje vremena izborne šutnje i druga pitanja.

Govoreći o ulozi iseljeništva u izbornom procesu rekao je kako smatra da hrvatski državljani bez obzira na prebivalište trebaju odlučivati o vitalnim interesima Republike Hrvatske.

U izbornom stožeru Jadranke Kosor očekuje se i njezino obraćanje javnosti nakon što iza ponoći Državno izborno povjerenstvo objavi službene rezultate.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙