FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sanader: Nedopustive su Mesićeve obmane

SPLIT, 8. siječnja 2005. (Hina) - Predsjednik HDZ-a i Vlade RH dr. IvoSanader izjavio je danas Splitu kako su unatoč predizbornoj kampanjiza drugi krug predsjedničkih izbora, "nedopustive obmane kojima sesluži predsjednički kandidat Stipe Mesić".
SPLIT, 8. siječnja 2005. (Hina) - Predsjednik HDZ-a i Vlade RH dr. Ivo Sanader izjavio je danas Splitu kako su unatoč predizbornoj kampanji za drugi krug predsjedničkih izbora, "nedopustive obmane kojima se služi predsjednički kandidat Stipe Mesić".

"Ne može Stipe Mesić reći da će dati strategiju za gospodarski razvoj Hrvatske, a šta je radio proteklih pet godina. Ne može se hrvatski narod varati takvim obmanama", rekao je Sanader na svečanosti u hotelu Marijan, prilikom obilježavanja 15. obljetnice osnutka HDZ-a u Splitu.

Naglasio je kako "zbog takvih obmana" poziva sve hrvatske građane da glasuju za predsjedničku kandidatkinju Jadranki Kosor, te kako je od svih predsjedničkih kandidata, jedino ona brinula o braniteljima, siromašnima i ugroženima.

Premijer Sanader također je rekao kako neće dopustiti Mesići da "pljuje po Vladi" te da joj "puše za vratom, jer to ne piše u Ustavu RH".

Dodao je kako je "ova Vlada je prva koja je uspjela zaustaviti sve negativne trendove", da je po prvi put od osnutka hrvatske države "izvoz ove godine bio 16 posto veći a uvoz samo 5 posto".

"Otvorili smo 20 tisuća novih radnih mjesta, to su činjenice. Imali smo ove godine najbolju turističku sezonu, a svi su na njenom startu donosili crne prognoze i puhali prema Vladi. Ovim uspjesima ne može se pohvaliti ni jedna prijašnja Vlada, a to je samo prva godina našeg mandata", rekao je premijer Sanader.

To dokazuje, dodao je, "da Vlada ima strategiju gospodarskog razvoja i ona donosi rezultate. Istina, to se još uvijek ne može odraziti na džep običnog čovjeka ali ako se ovakav trend nastavi povećat će se brzo i standard građana", rekao je Sanader.

Naglasio je kako je osnovni cilj Vlade i njega kao premijera, promicanje državnih i nacionalnih interesa, a to je i u programu predsjedničke kandidatkinje Jadranke Kosor.

"To je cilj kojeg je zacrtao Franjo Tuđman, kojem i s ovoga mjesta iz Splita izražavam poštovanje, jer je on među prvima i zacrtao da Hrvatska mora ući u krug ondašnje Europske zajednice", rekao je Sanader..

Naglasio je kako ova Vlada vodi politiku tolerancije i pomirenja te je u skladu s tim i čestitao Srbima Božić".

"To je politika Svetog Oca, tako govori i kardinal Bozanić, ali nitko neće koristiti taj naš stav, i nećemo dopustiti da nitko više ugrozi Hrvatsku. Nećemo nikako tolerirati četničke simbole koji su se pojavili u nekim dijelovima na pravoslavni Badnjak. Ne dolazi u obzir da se koriste simboli pod kojima je izvršena agresija na Hrvatsku, u kojoj je mnoštvo Hrvata poginulo i raseljeno", kazao je uz ostalo Ivo Sanader

Ponovno je pozvao glasače u Splitu i Splitsko-dalmatinskoj županiji da 16. siječnja bude dvostruko bolji rezultat u korist Jadranke Kosor nego u prvom krugu izbora.

Dopredsjednica HDZ-a i predsjednička kandidatkinja Jadranka Kosor istakla je kako je na kraju prvog izbornog kruga ostvarila dva velika cilja - da se našla u drugom krugu premda su svi tvrdili da je Mesić nepobjediv te što je dokazala da Mesić nije nepobjediv. "Pobijedit ću 16. siječnja", kazala je Kosor.

Osvrčući se na izjave svoga protukandidata Mesića kako će puhati za vratom Vladi, Kosor ga je upitala "zašto nije puhao za vrat Račanu kada je njegova Vlada smanjila prava hrvatskim braniteljima i podcjenjivala ih, te kada su smanjili rodiljne naknade".

Na svečanosti obljetnice osnutka HDZ-a u Splitu govorili su i Branko Vukelić, Ivan Šuker, Vladimir Šeks i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Splita Zvonimir Puljić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙